29 Mart 2010 Pazartesi

Çikolatalı Muzlu Tatlı - Kek Kurtarma Operasyonu 2

Dalgınlığım sonucu ortaya çıkan rezil elmalı kekimi atmaya kıyamayıp 3 dilimini Trüf yapmıştım hatırlarsanız. Geri kalanını da daha sonra değerlendirmek üzere buzluğa atmıştım. Geçen gün, canımın tatlı çektiği bir an, şu kalan keke bir çare bulayım dedim ve kekin 3 dilim kadarı daha, rahatlıkla misafirlerinize de ikram edebileceğiniz güzel bir tatlıya dönüştü. Hem de 10 dakikada. Creme Ole sağolsun. Hemen tarifi vereyim. Kalan kekler kurtulsun, dünya kurtulsun. Kekle dünya kurtulursa tabi :S
Malzemeler:
Tabanı için:
2 Su bardağı ufalanmış elmalı kek
(Ya da herhangi bir kek. Yalnız elmalı kekimin, elmadan dolayı biraz daha nemli olduğu göz önüne alınırsa siz kuru bir kek kullanıyorsanız 2-3 kaşık süt ilave etmenizde fayda var, ya da 2-3 kaşık elma rendeleyip çay kaşığının ucuyla tarçın ve çok az pudra şekeri ekleyin keke.)
1 Su bardağı çekilmiş kavrulmuş fındık
2 Yemek kaşığı kakao
1 Su bardağı iri parçalanmış çikolata (Ben genelde bitter kullanıyorum)
Yarım muz (İnce ince doğranmış)
2 Yemek kaşığı hindistan cevizi
1 Poşet nescafe klasik ya da 1 tatlı kaşığı nescafe

Araya:
1 Muz

Üzeri için:
1 Paket Dr Oetker Kakaolu Creme Ole
2,5 Su bardağı süt

En üstü:
Hindistan cevizi

Taban malzemesinin hepsini güzelce karıştırıyoruz. 23e 23 cmlik bir borcam kullandım kap olarak. Kabı sudan geçiriyoruz ki altı ıslansın. Kabın tabanına yoğrulmuş keki elimizle bastırarak yayıyoruz.
Üzerine 1 muzu dilim dilim diziyoruz.
Creme Oleyi sütle çırparak hazırlıyoruz. Zaten pakette anlatıyor nasıl hazırlanacağı. 3 dk çırptık mı hazır. Creme Oleyi muzların üzerine doğru döküp üstünü düzeltiyoruz. Seviyorum tadını. O yüzden bir-iki parmak da tadına bakıyoruz tam bu esnada :)
Creme Ole'nin üzerine de bolca hindistan cevizi serpiyoruz.
Kabın üzerini streçle kapatıp buzdolabına koyuyoruz. Hemen yiyebilirsiniz, zaten hazır tabi ama muzlu birşey yapıldı mı 1-2 saat bekleyince tadı daha bir güzel oluyor. Bekledikçe muzun kokusu, tadı kremaya da nüfus ediyor, lezzet artıyor. Hemen 1 dilimini yedim tabi ben. Sonra kalanı bekledi. Bekleyen daha bir güzel oluyor. Afiyet olsun.

Not: Her bulduğum şeye muz, çikolata, nescafe katıyorum. Şimdi farkettim. En iyisi ben bunu da Adını Sen Koy Etkinliğine yollayayım. Ee ama bu malzemelerle güzel oluyor herşey. Bu kek nasıl beğenilecekti yoksa :) Kimse yüzüne bakmıyordu. Muzu, çikolatayı, kahveyi yiyince havası değişti. Çok sevilen pastam, Kara Meyra da aynı böyle çikolatalı, muzlu, kahveli idi. Etkinliğin tariflerini de bekliyorum. Umarım çok çarpıcı resimler olmaz, kalkıp denemek zorunda kalırım yoksa. Bu üç malzeme de suçlu malzemeler; kilo almaya teşvik eden, baştan çıkarıcı malzemeler. Bence bu malzemeler, mutfaklarda yasaklanmalı. Toplumun obezite problemi için böyle bir düzenleme şart :P

1 yorum:

nesrin dedi ki...

Kahveli-muzlu-kakaoluysa evet.Sevgiler...

Related Posts with Thumbnails