3 Şubat 2010 Çarşamba

Milföylü Karnıyarık Böreği


Bu börek öyle basit ki bunu kahvaltılarınız için 10 dakikada hazırlayabilirsiniz. Sözlümle görüşeceğim zaman, dışarı çıkarken hazırlanmam uzun sürdüğü için ve ona börek yapmak istediğim için bu börekten yaptım. Siz de böyle durumlarda bundan yapın ki süslenecek vaktiniz çoğalsın.

Malzemeler:
10 Milföy Hamur
200 gr kadar beyaz peynir
1 Domates
1 Yeşil biber
Çok az sucuk (Üzerine koymak için, olmasa da olur)
1 Yumurta sarısı

Milföy hamurunun ortasına peynir koyun ve biraz yayın. Hamurun iki köşesini üstüste gelecek gibi katlayın ve hamuru ters çevirin. Katlı kısım altta kaldı. Üst kısım düz oldu ya düz kısmın karnını yarın, yarık kısma resimdeki gibi dilim domates, biber ve sucuk koyun. Domatese azıcık tuz da serpebilirsiniz. Yumurta sarısı sürün. Aynı şekilde diğer milföyleri de hazırlayıp fırın tepsisine dizin. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve 5 dakika kadar dinlendirin. Yoksa yiyecem derken bizim gibi ağzınızı yakarsınız :)
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails