20 Eylül 2011 Salı

Kuru Yufkadan Tava Böreği

Bananem doğum yapınca ziyarete gelememişti, gelemeyince annemlerle birlikte bir sürü kuru yufka yollamış, biz de o yufkaları kahvaltıda börek yapa yapa kısa sürede ezdik, yokettik :)

Malzemeler:
3 Adet kuru yufka
Bol beyaz peynir
Biraz kaşar
3 Tatlı kaşığı tereyağ
Bir de teflon balık tavası

Tavada 1,5 tatlı kaşığı tereyağını eritiyoruz. Sonra tavayı musluğun yanına tezgaha koyuyoruz. Yufkanın birini suyun altına tutuyoruz, ama çok değil, ıslatıcaz sadece, o zaten yumuşuyor. Yufkayı tavaya yerleştiriyoruz, tam denk gelmiyor ama sağını solunu kıra kıra denk getiriyoruz. Yarım yufka daha suya tutup tavaya yerleştiriyoruz. Peynirleri yufkaların üzerine serpiyoruz. Kalan 1,5 yufkayı da suya tutup tavaya yerleştiriyoruz. Tavayı ocağa tekrar götürüp tek tarafı kızarana kadar tavayı ocakta tutuyoruz. Sonra balık tavasının kapağı ile böreği ters çeviriyoruz ve tavaya kalan 1,5 tatlı kaşığı tereyağı atıp eritiyoruz. Böreğin kızarmamış tarafını kapaktan beri tavaya kaydırıveriyoruz ve o tarafı da kızartıyoruz. Hazır. 3-5 dk lık bir iş. Çok kolaydır kendileri. Köylerde tanıdığınız yoksa bile pazarın köy köşesinde kuru yufka bulabilirsiniz. Kolay gelsin.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails