Malzemeler:
4 dilim ekmek
5-6 ince dilim sucuk
Kaşar
4 Dilim domates
1 Patates
Tuz
Tereyağ
2 Minik kornişon turşu
Ketçap
Mayonez
İlk önce patatesi soyup ufak ufak doğrayıp haşlıyoruz. Haşlama suyuna tuzunu da katıyoruz. Sonra ekmekleri tost yapıcaz ya birer taraflarını tereyağlıyoruz. 2 ekmeği tost makinesine koyuyoruz. Üzerlerine kaşar, sucuk ve domatesleri bölüştürüyoruz. Domateslerin üzerine çok az tuz serpip kalan 2 ekmeği domateslerin üzerine kapatıyoruz. Bunlar bir güzel tost oluyor. Tost olurken patates de haşlanıyor. Haşlanan patatesi çatalla eziyoruz güzelce, içine biraz mayonez sıkıp karıştırıyoruz. Tostların içini açıp patates püresini bölüştürüyoruz. Kornişonları enine ince kesip tostun arasına koyuyoruz. Pürenin üzerine de ketçap, mayonez sıkıyoruz. Tostu kapatıyoruz. Mmmmıımmh, mis. Olsa 2-3 tane yerim şimdi. Düzce'de bu tostun adı yengen. Adı nereden gelmiş bilmiyorum. Aslında içinde domates olmuyor ama ben sevdiğim için içine domates de koyuyorum. Afiyet olsun.
4 yorum:
ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor.
merhaba nefıs görunuyor ellerıne sağlık
canım ellerine emeklerine sağlık..
domatesli yengen nefis görünüyor..
nefis bir kahvaltılık:)
sevgilerimle..
selam Hümeyracığım
bu tostu ilk yapan kişi benim gibi aklına geleni tostun içine katmış oda birisinin yengesiymiş adı "yengen" kalmış:))))
sanırıııım:D
eline sağlık nefis olduğu resimlerden belli kaşarı da süne süne sıcacık ne güzel gider kahvaltıda hımmmm:)))
afiyetle canım
Yorum Gönder