31 Ekim 2009 Cumartesi

Kekikli Domates




Malzemeler:
2 Domates
2 Yemek kaşığı kadar sıvıyağ
Kekik
Tuz

Domatesi minik minik küpler halinde doğruyoruz. Tavaya alıp üzerine tuz ekleyip yağda iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz, bir yadan da ezin domatesleri, ocaktan almaya yakın kekik serpiyoruz. Kahvaltılarda ekmeği bana bana yemesi çok zevkli oluyor.

5 yorum:

aysenur dedi ki...

Iste bu favorim... Boylesine basit birsey beni ancak boylesine mutlu edebilir :D

ali dedi ki...

valla bende beğendim bunu. ama 2 kaşık yerine 1 kaşık zeytin yağı kullansak olmaz mı?

humeyra dedi ki...

Niye olmasın, nasılsa kanunlarla düzenlenmiş bir tarif değil. Biz bunu parlak parlak seviyoruz, annemle tavanın dibine kadar bana bana yiyoruz. O yüzden o fazladan 1 kaşık yağ bizim için çok şey ifade ediyor :)

aysenur dedi ki...

Yemek dedigin yagli tuzlu guzel Ali kardes :))

aysenur dedi ki...

Pisht, cok kahvaltilik var, hepsine tek tek karar veremedim simdi. Ben gelince konusalim bu guzel mevzulari.

Related Posts with Thumbnails