1 Kasım 2009 Pazar

Fırında Patatesli Tavuk



Şu sıralar öyle yoğunuz ki evde, annem bir temizliktir tutturdu. Evde ellenmedik ne halı kaldı ne koltuk. Camlardan girdik dolaplardan çıktık. Tam temizliğin sonuna doğru da teyzemler oturmaya geldiler, iyi de oldu, bolca sohbet edip iyice güldük. Ani gelen misafirlerimiz olduğunda genelde pratik ve lezzetli bir yemek olduğu için Fırında Patatesli Tavuk yaparız. Teyzemlere de aynından yaptık. Tabi kalabalık olduğumuzdan ölçüyü de çoğalttık biraz. Sonra afiyetle yedik hep beraber.

Malzemeler:
6 Adet tavuk but (ya da 12 adet tavuk baget)
3-4 Adet orta boy patates
3-4 Adet Yeşil biber
1 Orta boy domates
1,5-2 Yemek kaşığı salça
Sıvıyağ
Tuz
(Pulbiber, kekik)

Bagetleri yıkıyoruz. Patatesleri soyup elma dilimleri gibi kocaman kocaman dilimliyoruz. Bagetleri ve patatesleri tuzlayıp yağlıyoruz ve fırın tepsisine yerleştiriyoruz. 200 derecede pişmeye başlıyor. Bu arada yeşil biberlerin çekirdekli kısımlarını çıkarıp temizliyoruz. Domatesleri doğruyoruz. Bunları da tuzlayıp yağlıyoruz. Patatesler yumuşayınca domates ve biberi tepsinin üzerine ilave ediyoruz. Pişmeye devam ediyor. Bir kapta salçayı bir kaç bardak su ile eziyoruz, içine tuz ve arzu ettiğimiz baharatları ekliyoruz. Bunu da tepsideki herşey pişmişken üzerine döküyoruz. Salçalı su da kaynayıp bagetlerle içli dışlı oldu muydu yemeğimiz hazır demektir.

2 yorum:

esin :) dedi ki...

ya bu cezerye çok güzel oldu. çok tsk tarif için. tipleri bu kadar güzel olmasada yamuk yumuk idare ettik işte. peki bi şe sorcam hocam bunları böle yuwarlamayla uğraşmasak da tepsiye koysak olmaz mı hani bastırma yöntemiyle :D çok iş yaaa. öyle bi tarif de koysanız da hani burdan görmüş gibi olsak işten kaçarmış gibi olmasak :)))

humeyra dedi ki...

Öyle de olur Esin, yaptıktan sonra her türlü olur. Yaptıktan sonra yayıverirsin Cezerye
yi tepsiye, üstüne de hindistan cevizi. Ama ben şekilciyim, top top yanyana daha bir yiyesini getirtiyor insanın. Zaten herşey dilimli, üşenme de biri de top top olsun.

Related Posts with Thumbnails