16 Ocak 2010 Cumartesi

Patlıcanlı Patatesli Bulgur Pilavı


Daha önce Domatesli Bulgur Pilavı tarifi vermiştim. Format yine aynı format. Zaten tüm yemeklerin yapılışı özünde aynıdır. Yapılış tarzı değil, kullanılan malzemedir tadını değiştiren. (Ay iyi ki de söyledim, kesin bilmiyorsunuzdur deyip kendimle biraz alay etmeyi uygun gördüm işte tam burada:))

Malzemeler:
Sıvıyağ
Yarım patlıcan
Yarım havuç
1 Küçük patates
1,5 Su bardağı kalın bulgur
1,5 Yemek kaşığı salça
2 Küçük domates
3,5 Su bardağı ılık su

Patlıcanı şeritli bir şekilde soyun. Havucun dışını temizleyin. Patatesi soyun. Patlıcan, havuç ve patatesi küp küp doğrayın. Bir tencereye sıvıyağ koyup doğradıklarımızı koyuyoruz, biraz böyle pişedursunlar. Bulguru yıkayın. Sebzeler pişmek için yola girdikleri fakat hala diri oldukları esnada bulguru ve salçayı da ekleyin ve hepsini beraber, domatesleri soyup küp küp doğrayacak kadarlık bir süre kavurun. Sonra domatesi ilave edin ve biraz da öyle karıştırın. Ilık suyu ve tuzu ekleyin. Karıştırdıktan sonra suyun tadına bakın ki tuzu ne alemde bilelim. Kapağını kapatın ve pilavın üzeri göz göz olana ama çok çok azıcık da sulu kalana kadar suyu çeksin bulgurlar. İşte tam o esnada bulgurun altını kapatın. Birazcık da içine çekerken lazım oluyor o su. Yoksa kuru kuru bulgur pilavını yemek çok eğlenceli olmaz. Tabağa alıp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails