5 Ocak 2010 Salı

Domatesli Bulgur Pilavı


Malzemeler:
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 Yeşil biber
2 Su bardağı pilavlık bulgur
3 Domates
Tuz
4 Su bardağı sıcak su

Biberi ve domatesi ince ince doğrayın. Bir tencereye sıvıyağ koyun, içine biberi ekleyip biberleri biraz kavurun, sonra yıkadığınız ve iyice süzdüğünüz bulguru ekleyip iyice kavurun. Domatesi ekleyip içine tuzunu da koyup karıştırıp kapağını kapatın ve ocağın altını kısıp bulgurları domateslerle biraz pişirin. İçine sıcak suyu da ilave edin ocağın altını yakın.Kapağını kapatın. Arada kontrol edin, pilav göz göz olup suyunu çekince altını kapatın. Bir iki dakika dinlensin, servis edin.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails