9 Mart 2010 Salı

Kızarmış Antrikot

Tüm gün oruçlusunuz. (Sanki yarım gün oruç oluyor da tüm gün diye yazıyorum? Oluyor ama çocuk kandırmalık tekne orucu.) Üstüne bir de dışarı çıkıyorsunuz, yürüyorsunuz o dükkan bu dükkan. İftara 10 dakika kala evdesiniz. Hayatı zorlaştırmanın anlamı yok. Hani bu eti al, zeytinyağında beklet, ya da sütte, vs. Kim uğraşacak bununla. Hem de iftara 10 dakika kala. Basitçe pişirivericez eti.

Malzemeler:
Antrikot (fileto)
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Sıvıyağ

Antrikotu alıyoruz, tuz, pulbiber ve karabibere buluyoruz, kızgın yağda kızartıyoruz. İşte sana yemek. Hem de çok keyifli bir yemek. Yanına da soğanlı, domatesli, maydanozlu, biberli, limonlu bir salata. Tabi ezan okunuyor. Dalıyorum yemeğe. Sonra da migren atağı. Olmaz işte. Siz yapmayın böyle. İftarda uslu uslu azar azar yiyeceksiniz, doymadan kalkacaksınız sofradan. Hele ki migren durumlarınız varsa iftarı baharatlı, soğanlı yemeklerle açmayacaksınız, açarsanız cısss olursunuz.

Uzun süreli açlık, bir migrenli için tehlikeli. Oruç tutarken dikkat edilcek şey, sahurda bol su içmek, iftarı bol su içerek açmak ve ağır baharatlı yemeklere dalmadan sebzeyle oruç açmak. Ama işte insan nefsi bir coştu mu önüne durabilene aşk olsun. Sanki yemek kaçıyor. Arkadan yetişmem gerek. Yakalıyorum yemeği ve kaçmadan yiyorum. Böyle oruç mu olur? Olmaz tabi. Dikkat etmek gerek.

2 yorum:

Zehra Gürgen dedi ki...

görüntü çok güzel uzan bir çatal at diyor..
ellerine sağlık

nesrin dedi ki...

Etle hic aram yok.Ama bu görüntüye kim dayanabilir.Allah olmayanlara versin.Sevgiler...

Related Posts with Thumbnails