11 Aralık 2009 Cuma

Buharda Brokoli



Fatma'nın ellerine sağlık diyorum ve akşam bize hazırladığı bu son derece sağlıklı brokolinin tarifini veriyorum. O kadar çok yemek yapmıştı ki tıka basa dolmuşuz. Kahvaltı vakti geldi geçti, bende hala bir acıkma durumu mevcut değil.
Brokoliyi dağılmasın, ezik büzük olmasın diye buharda pişirmiş arkadaş. Suda haşlayınca biraz kendilerinden geçiyorlar malumunuz. Tefal'in düdüklü tenceresinin buhar sepetine brokoliyi yerleştirip tencereye yarım bardak kadar su ekleyip 5 dakikaya ayarlamış. Brokoli pişince üzerine tuz serpmiş.
Üzerine sarımsaklı yoğurt yapıp döktü. Bana kalsa üzerine bir de pulbiberli tereyağ yakıp dökerdim ama o zaman olay sağlıktan çıkardı :) İlle de yağ olacak ya ondan sonra her yerimize etler yapışıyor yedikçe. Ama kilolarımızı seviyoruz. Onlar bize herkesten daha yakın, sürekli bizlerle. En yalnız anlarımızda bile yanımızdalar. O kadar ki ölsek bizimle mezara bile giriyorlar. Kim yapar Allah aşkına bunu...Deyip daha fazla saçmalamadan hemen malzemeleri yazayım adet yerini bulsun.

Malzemeler:
Brokoli
Yoğurt
Sarımsak
Tuz

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails