10 Şubat 2010 Çarşamba

Şifalı Kek

Keke evde ne varsa koydum. Çok hoşuma gitti. Tam benim tarzım oldu. Bu keki yiyen ölmez herhalde. İçindeki her bir malzemenin ayrı bir derde şifa olduğunu düşününce, kekin isminin şifalı kek olmasına karar verdim. Ama çok yerseniz de aşırı kaloriden ne olursunuz bilemiyorum, şifa mifa hikaye olur. Keki yapıp başkalarına yedirin bence. Sonsuza kadar yaşamak isteyenlere ya da genç yaşta koca göbekten ölmeye niyetlenenlere tarifi hemen yazıyorum.

Malzemeler:
3 Yumurta
1 Su bardağı tozşeker
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı süt
1 Paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 Tatlı kaşığı kakao
2 Su bardağı un
4 Kayısı (Minik minik doğranmış)
3 Hurma (Minik minik doğranmış)
2 Yemek kaşığı dövülmüş ceviz
1 Avuç kuru üzüm
1 Avuç iri doğranmış fındık
1 Tatlı kaşığı zencefil
1 Tatlı kaşığı tarçın


Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Sıvıyağ ve sütü ekleyip çırpın. Kabartma tozu, vanilya, un ve kakaoyu eleyip ekleyin ve karıştırın. Diğer malzemeleri de ilave edin ve çok çırpmadan karıştırın ve yağlanmış tepsiye dökün. Tepsi dediğim 32ye 21 santimlik borcam. Daha küçük bir kalıp aslında daha iyi olur ama benim yok. Tanıdıklar hediye edebilirler. Hiç de hayır demem :P Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin. Pişip pişmediğini kürdanla kontrol edin. Tamamsa fırını kapatın ve keki 5 dk daha fırında bekletip çıkarın. Afiyet olsun.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bu kek çok lezzetlidir sanırım çünkü içinde hurma ve tabiki tarcın..tarçının lezzet katmadığı bişey yok :) ben bunun biraz değişiğini yapıyorum hurma tarçın ceviz ve bitter çikolata parçaları oda nefis oluyor..

Ayrıca ellerine sağlık..

humeyra dedi ki...

Evde bitter olsa onu da esirgemeyecektim kekten :)) Ama kalmamıştı ne yazık ki. Eminim çikolatalısı daha da güzel oluyordur.

Related Posts with Thumbnails