9 Şubat 2010 Salı

Pirinçli Şehriyeli Çorba


Annemin pirinçli çorbası en sevdiğim çorbalardandır. Ben o çorbayı biraz daha güncelleyip yaptım. Afiyetle yedik.

Resim biraz özentisiz oldu. Yani çorba kasesinin kenarları da çorbaya bulandı. Resmi çekerken farkettim, ama canım yeni bir tabağa daha çorba koyup çekmek istemedi. Sonuçta çorba güzel, resmi güzel olsun ya da olmasın.

Malzemeler:
1,5 Yemek kaşığı salça
3 Yemek kaşığı sıvıyağ
1 Çay bardağı kıyma
Yarım çay bardağı tel şehriye
Yarım çay bardağı pirinç
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı pulbiber
Tuz
5,5 ya da 6 su bardağı ılık su (Kıvamını sevdiğiniz şekilde ayarlarsınız. Koyu sevenlere 5,5 bardak yeter. Biraz daha sulu olsun isteyenler su miktarını artırsın.)

Salça, sıvıyağ ve kıymayı bir tencerede kavurun. Kavrulunca içine suyu ekleyip suyu kaynatın. Su kaynayınca içine yıkadığınız pirinç ve şehriyeyi ekleyip tuzunu baharatını atın. Pirinçler pişene kadar kaynatın.

Üzerine limon sıkınca ayrı bir güzel oluyor. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails