Malzemeler:
3 Kaşık tarhana
Islamak için çok az su
(Tarhanayı alırken koklayın, kokusu bence bu çorbayı çorba yapan şey. Kokmayan kuru tarhanayı almayın, aldırmayın, hatta protesto edin, hatta grev yapın, açlık grevi, kokanını bulana kadar çorba içmeyin.)
2-3 Yemek kaşığı sıvıyağ
1,5 Yemek kaşığı salça
1 Çay kaşığı pulbiber
1 Çay kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı nane
Tuz
4 su bardağı ılık su
Kuru tarhanayı bir kaseye koyun ve üzerini biraz geçecek kadar suyla ıslayın. Yarım saatcik öyle dursa iyi olur. Sonra bir tencereye sıvıyağı koyun, salçayı ve tarhanayı ekleyip biraz kavurun. Tuzunu, karabiberini, nanesini, pulbiberini atıp azıcık daha çevirin kaşıkla. Sonra yavaş yavaş suyunu ekleyin ve eklerken bir yandan da karıştırın. Karıştırarak kaynatın.Piştikten sonra bir de blendırdan geçirdiniz mi daha pürtüksüz olur. Üzerini az nane ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder