Terbiyeli Izgara Tavuk için Malzemeler:
5 Parça Izgaralık Tavuk (İncik) (700 gr Civarı)
1 Yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım yemek kaşığı salça
1 Yemek kaşığı yoğurt
3 Diş sarımsak (Rendelenmiş)
1 Tatlı kaşığı pulbiber
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı tuz
Tüm malzemeyi karıştırıyoruz ve ağzı kapalı bir kapta, buzdolabında 4-5 saat bekletiyoruz.
Elma Dilim Patates için Malzemeler:
3 Patates
1 Yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Patatesleri soyup elma dilimler gibi dilimleyip yağ ve tuzla karıştırıyoruz.
Bütün bunları fırının ızgara teline diziyoruz. 200 derecede ısıtılmış fırına teli yerleştiriyoruz. Ama altına da bir tepsi koyun ki damlayanlar, fırına değil tepsiye damlasın. Hatta tepsiyi aluminyum folyo ile kaplayın ki bir de temizleme derdi olmasın. Fırından çıkarında folyosunu atıverirsiniz. Yaklaşık bir saat, kızarana kadar pişirin. Magalınız varsa mangala da iyi gider bu tavuk. Afiyet olsun.
8 yorum:
nefis görünüyor,ellerinize sağlık
canım merhaba nasılsın...
bildiğin gibi 1 nisanda porselen demlik çay sati etkinliği lezizce arkadaşımda bitiyor.
eğer sen yapmak istiyorsan bana haber ver,
1 nisandan itibaren 15 gün boyunca müsaitim yaparım diyosan haber bekliyorum..ona göre yapman gerekenleri yazarım..sevgiler canım..
offff nefis ellerinize sağlık.
Izgara mevsimi yavas yavas yaklasiyor.Sen acilisi yapmissin.Eline saglik.Sevgiler...
canımm çok sağolasın...bak seni çok bekletmedim dimi?
ben yarın kısmetse çanakkale'ye gidicem,sana geldiğimde ilk fırsatta yapman gerekeleri mailine göndericem canım..
sevgiler.iyi akşamlar..
selam hümeyra bloguna bayıldım becerikli olduğunu biliyordukta tescillemen süper olmuş başarılarının devamnı dilerim...
hümeyra önceki yorumumda kendimi tanıtmadım galiba neyse tekrar başarılar...
tavuk ve patates bizim mutfağın ilk tercihlerinden
Yorum Gönder