20 Şubat 2011 Pazar

Kahvaltım'a Bekliyorum :)

 
Aradan aylar geçmiş... Pastakolik etkinliği sırası bana gelmiş. "Ay ben de bu etkinliğe ev sahibi olayım" diye içimden geçirip Ayşe Hanım'a mail attığım zamanların üzerinden ne zamanlar geçmiş. Evlenmişim, bebek bekliyorum.
Kahvaltı yapmayı hep severdim, pencereden güneş vuracak, yanında sevdiğin bir iki insan olacak, bir de acaip bir sofra olacak ki tıka basa olmadan kalkamayacaksın. Hamilelikle birlikte aşerdiğim tek şeyin de zeytin olduğu gözönünde bulundurulunca daha bir çok sevmeye başladım kahvaltı etmeyi.
Çeşit çeşit yumurtalar, salamlı, sucuklu, sosisliler, gözlemeler, simitler, poğaçalar, börekler, peynirler, zeytinler, acıkalar, bal ve reçeller, mis gibi sıcacık ekmekler, demli çaylar, ıhlamurlar, kaymaklar, tereyağlar... İnsanın günün her saatinde kahvaltıya oturası geliyor.
Ayşe Hanım'ın etkinlik konusunu sorduğu maili okuduğumda da sabahın erken vakitleri idi, ben tabi yine kahvaltı hayalleri içerisindeydim. aklıma da başka bir konu gelmedi tabi. Şimdi sizleri de etkinliğimize, kahvaltımıza bekliyorum. Aklınıza gelen her türlü kahvaltılığı yollamakta serbestsiniz. Azıcık ufkum açılır belki, daha çok çeşitim olur kahvaltılarımda :)
Etkinliğe katılmak istiyorsanız, humeyralar@gmail.com adresine tariflerinizin linklerini göndermenizi bekliyorum. Linkini gönderecek bir bloğunuz yoksa ve etkinliğe katılmak istiyorsanız tariflerinizi ve fotoğraflarınızı aynı adrese yollamanızı bekliyorum.

Bu arada acaip grip oldum, ben grip olunca bebeğim de grip oluyormuş, hamile olduğum için ilaç da kullanamıyorum. Bal, ıhlamur, vs idare etmeye çalışıyorum, dinlenince belki geçer diye sürekli yatıp uyuyorum. Gripten kurtulmak için daha etkili bir formulunuz varsa yorumlarınızı da bekliyorum.

Etkinlik kodu sayfamın sağında kenarda sizi bekliyor, eklemek isteyeneler oradan alabilirler.

38 yorum:

Adsız dedi ki...

Oncelikle hayirli olsun humeyra hanim. Hem evliliginiz hemde bebeginiz uzun omurlu olsun insallah.
Bende bir anne olarak ne kadar sansli oldugunuzu soylemek isterim. Anne olmak cok guzel birseymis gercekten. Rabbim isteyen herkese nasip etsin bu adini koyamadigimiz sevgiyi.
Bende anne olduktan sonra diger butun yavrucuklarida dusunmeye basladim. Size tavsiyem hamileliginiz suresince elinizden geldigi kadar salam sucuk vs. tarzi islenmis gidalardan uzak durmaniz. Gribi cok cabuk atlatacaginizi umuyorum. Zaten yavrunuz da sizden antikorlarida aliyordur. Daha bir bagisikligi kuvvetli olucaktir ins. Simdiden dusunmeye baslamissiniz. Hele bir dogsun butun dunyaniz onun etrafinda donecek. Simdiden kolayliklar ve Goz acip kapayincaya kadar hamilleginizin gecmesini kucuk yavrunuzu kucaginiza alip koklamanizi diliyorum.

sevgiler.

YeMeK vAkTi dedi ki...

Süper bir etkinlik konusu olmuş ,kolaylıklar dilerim....

nesrin dedi ki...

Hümeyra zevkle katilirim, ne olsa en sevdigimiz ögün.

gelibolu17 dedi ki...

canım hayırlı olsun,şimdiden kolay gelsinnnn,bol katılımlı bir etkinlik olur umarım....yorma beni öyle maille falan tarifi sitemize ekleyipmi sana haber vericez?onu söyle yeter:))))öperim sevgiler...

Atike Momini Ziya dedi ki...

CANIMCIM ÇOK GEÇMİŞ OLSUN... BOL BOL DİNLEN,VİTAMİNLİ BESİNLERİ İHMAL ETME VE HEP GÜZEL ŞEYLER DÜŞÜN İNŞAALLAH...ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN TATLIM :)...ETKİNLİĞE GELİNCE;İNŞAALLAH BENİMDE KATKILARIMLA (:p)BOOL KATILIMLI VE ÇOK GÜZEL BİR ETKİNLİK OLUR DİLİYORUM...ÖPÜYORUM KOCAMAN VE SEVGİLERİMİ GÖNDERİYORUM... RAHMAN'A EMANET OLUN :)

humeyra dedi ki...

Sevgili adsız :), adını bilmiyorum, nasıl hitap edeceğimi d bilemedim. Yazdıklarınıza dikkat ediyorum. Hamileliğin başından beri salam ve sosis yemedim. İçinde ne olduğu belli değil. Sucuğa doktorum iyi piştiği sürece birşey demiyor. Burger King'in whooper menüsünün hayranı idim, onu da yemiyorum uzun zamandır. Bebek olduktan sonra 2 tane üstüste yicem inşallah :)
Ümmüabdullah, teşekkür ediyorum iyi dileklerin için, inşallah çabucak iyi olucam zaten, öyle düşünüyorum.
Ayin hanım ve Nesrin de sanırım benim gibi kahvaltıcılardan :) Katılımınızı bekliyorum.
Gelibolu17, Gülcan Abla, yolla gitsin burada. Yorumlara yazsan da olur sen.

kalpkurabiye dedi ki...

canımm çok çok geçmiş olsun..
bol bol c vitamini al tatlım..
kendine de bebeğine de iyi bak emi..
kıyamam sana:)
etkinlik çok renkli görüntülere sahne olacak eminim ki:)
zevkle katılacağım bende:)
sevgiler canım..

gelibolu17 dedi ki...

canımcığım,tık tık ben geldim aç kapıyı,yumurtalı patates kızartması yaptım sana yayında,çayı demle geliyommm,müsait olunca tarifimi alabilirsin.kolay gelsin sevgiler,selamlar...

yemekbiraşk dedi ki...

çok geçmiş olsun hamilelikteki grip de ne zor olur bir damlacık ilaç içilemez tabi doğrusuda bu.. taz zamanda gider inşallah..
etkinliğiniz de çok güzel zevkle katılıcam malum en çok sevilen öğün:)
sevgilerimle
seval

Narince dedi ki...

Hemen kodu alayım, güzel bir tarif düşünmeye başlayayım. Kolay gelsin.

Özgen dedi ki...

merhaba arkadaşım ben de tam bir kahvaltı aşığıyım. Etkinliğine katılmak isterim sevgiler.Ayrıca kekin harika görünüyor.

YELDA dedi ki...

Merhaba Hümeyra öncelikle ziyaretin ve yorumun için teşekkürler.Çok geçmiş olsun hamilelikte daha zor tabi gribal enfeksiyonlar.Bol C vitamini, limonlu ıhlamurlar, meyve v.s. bunları mutlaka yapmak lazım birde kendini daha iyi hissetmen için hamilelikte kullanılan tek bir ilaç var o da parasetamol türevi analjezikler çok iyi geliyor ama ilaçları mutlaka ama mutlaka doktoruna danışıp almalısın.Bu arada kaç aylık hamilesin merak ettim ?

Gelelim etkinliğine öncelikle hayırlı olsun, bol katılımlı bir etkinlik olsun diyorum. Kahvaltıda benim en sevdiğim, önem verdiğim bir öğündür. Heleki hafta sonu güzel sohbetler eşliğinde dostlarla yapılan evde veya dışarıda harika brunchlar çok hoşuma gider.Kahvaltılıklara ek olarak krep ve yumurtalı ekmek çok hoşuma gider. Eğer bir aksilik olmazsa benimde yarına yapmak istediğim hamurişi kahvaltılık bir tarifim var hatta bugün yaşmayamı bile aldım sabah erkenden hazırlayayım diye ve şimdi senin yorumlarımda etkinlik haberini aldığımda çok sevindim , inşallah yapıp sanada gönderirim sıcacık, tazecik, dumanı üstünde :) Etkinliğinin linkini blogumda yayınladım.

Tekrar geçmiş olsun, acil şifalar.

mintinin dünyası dedi ki...

canımcım hayırlı uğurlu olsun ev sahibeliğin.sana destek için etkinliğine uğrayacağım inşallah...tariflerimi gönderirim sana.


şimdiden bol katılımlı bir etkinlik olmasını diliyorum.sevgilerimle hümeyracım...

mandalincikmazi dedi ki...

Canım
etkinliğinde kolaylıklar dilerim sana..
Yarın ben de bir şeyler hazırlayıp etkinliğine katılacağım :))

hilal dedi ki...

bayılırım bayılırım..inşaAllah katılırım :)

Unknown dedi ki...

cok guzel bir etkinlik. Zevkle katilacagim :)

nesrin dedi ki...

Hümeyracigim, yazini dikkatle okumamisim, bebek bekledigini yeni okudum, fakat önceki yazilarindan tahmin etmistim. (süt ürünleri cok tüketmen gerekiyordu). Tebrik ederim. Bebegin mutlulugunu huzurunu artirip daim etsin. Bugünkü tarifim etkinligin icin. Sevgiler...

ev yapimi kuru domatesli pestiyla ezme

humeyra dedi ki...

Nesrin, tarifini zevkle aldım, yakınd ayayında olacak :)
Bu arada evet bebek bekliyorum. İnşallah hayırlısı ile kucağıma da almak nasip olur.

Özgen dedi ki...

Canım merhaba bugünkü tarifimi ve poğaçamın tarifini etkinliğine yolluyorum.Ayrıca mail adresine göndermem gerekiyormu sevgiler...

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Sevgili Hümeyra,bloğunuzun etkinliğini başka bir blokta tesadüfen gördüm.bol katılımlı etkinlik diliyorum.önce geçmiş olsun dileklerimi iletirken sonrasında da bebeğinizin hayırlı uğurlu sağlıklı dünyaya gelmesini diliyorum.
Sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

Güzel bir etkinlik olmus, kolayliklar diliyorum ve mutlaka katilacagim. Bu ara da çok geçmis olsun canim Allah acil sifalar versin insallah

Nehir Butik Pasta dedi ki...

güzel bir etkinlik konusu katılmak isterim
hayırlı olsun,limonlu ıhlamur bol su,bol bol meyve ve tabi dinlenmek iyi gelecektir ama adaçayını içmeni önermem hamilelikte riskli aklında olsun arkadaşım
güzel paylaşımlarda bulunmak dileğiyle

Öcal-Mutfak-Esra dedi ki...

hümeyra hanım blogunuzu dün tesadüf eseri keşif ettim ,yazılarınızı keyifle okudum .tariflerinizde denemeye değer.kahvaltı etkinliğinize kısmet olursa katılıcam inş.sizi keyifle takip ediyor,hamileliğinizin kolay geçmesini diliyorum.sevgiler.

çeşnici Handan dedi ki...

Blgunuzu bugün keşfettim ve harika bir etkinlik gördüm. Kahvaltıya bayılırım ve mutlaka bu etkinliğe katılacağım. Güzel bir hafta dilerim sevgilerimle.

Unknown dedi ki...

Blogunuzu başka bır blog da gördüm ve yazılarınıza katılmak ıstedim.bebegınız hayırlı olsun ınşallah saglık ve sıhatle dunyaya getirin.grıp için hamile bır annenın yapacagı en ıyı şey bolca dınlenmek ve bolca meyva.geçmiş olsun dileklerımle.

rumma dedi ki...

Canım Allah tamamına erdirsin ,bebeğini kucağına almayı da nasip etsin..

Etkinliğe poğaça tarifimle katılmak istedim..

sevgiler

neslice tarifler dedi ki...

Bi arkadaşımın bloğunda gördüm etkinliğinizi. Benim de sofrada bi tuzum olsun. Kabul ederseniz sevinirim.
http://neslicetarifler.blogspot.com/search/label/Kahvalt%C4%B1l%C4%B1klar

Sevgilerimle..

Eya dedi ki...

Basarili bir etkinlik diliyorum..insallah katilmak isterim..sevgiler

zehra

aslı dedi ki...

ne güzel bir konu. birdilimbir tutam dan Serap hanıma söylemiştim, şöyle bir kahvaltı etkinliği olsa diye. inşallah verimli bir etkinlik olur.

bir dilim bir tutam dedi ki...

Etkinligine bende katilmayi düsünüyorum..Insallah..!

Bu arada gecmis olsun benim formulüm söyle.....Güzelce yatiyorsun...Birde ya sanat müzigi veya klasik müzik dinliyorsun..Hepsi bukadar...Sevgiler

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Sevgili Hümeyra,Kahvaltım'a bekliyorum etkinliğinize bir tarifim var,alırsanız sevinirim.Tekrar hayırlı olsun dileklerimle bol paylaşımlı etkinlik olmasını diliyorum.
Sevgilerimle...

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Humeyracım,yorumun için teşekkür ediyorum canım.Etkinliğine tarif yollamıştım bahsetmemişsin.Ben nasıl yollıycam bilmiyorum.)Sanırım daha öğreneceğim çok şey var.))Sen alırsan sevinirim canım.Tekrar etkinliğin hayırlı olsun dileklerimi iletitiyor kolay gelsin diyorum.

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Yeniden merhabalar,kahvaltı etkinliği için bir tarifim daha var.alırsan sevinirim canım
Sevgilerimle...

canikom dedi ki...

selam,
katılımcıların gönderdikleri cici mamalardan nasıl haberdar olabilirim acaba

humeyra dedi ki...

Merhabalar canikom,
Kahvaltılıklar ayın 16sında yayında olacaklar, yani etkinliğin bittiği tarihte. Ama yorumlarda tarif bıraktık diyen arkadaşların sitelerine bakabilirsiniz o zamana kadar.

notdefterimden dedi ki...

Sevgili Hümeyra tariflerin ve desteğin için teşekkürler.
Kahvaltılıklarımdan Rumeli kahvaltılığını ya da istediğin bir tarifi alabilirsim.Sevgiler..

Adsız dedi ki...

ilginc bilgiler icin tesekkurler

Adsız dedi ki...

Thank you, this blog has added to my knowledge obat herbal penyakit maag akut It's perfect

Related Posts with Thumbnails