Malzemeler:
1 demet pazı
1 küçük soğan
Yarım kaşık biber salçası
Yarım kaşık domates salçası
2 yumurta
Sıvıyağ (1 Yemek kaşığı haşlamak için, 3 yemek kaşığı soğanları kavurmak için)
Tuz
Az karabiber
Yapılışı da çok kolay, bir tencerede suyu kaynatıyoruz, içine biraz sıvıyağ döküp tuz atıyoruz. Yıkayıp doğradığımız pazıyı bu suda haşlıyoruz. Sapları yumuşayınca pazıyı süzüyoruz. Bir tencereye sıvıyağ koyuyoruz. Soğanı yarım halkalar şeklinde doğrayıp yağda kavuruyoruz, soğanlar yumuşayınca salçayı da katıp ikisini bir kavuruyoruz. Sonra haşladığımız pazıyı ekliyoruz. İçine biraz tuz katıyoruz. Ama zaten haşlarken suyuna tuz attığımızdan pazı yeterince tuzlu. Atacağımız tuz salça ve soğanı tatlandıracak kadar olmalı. Azıcık da karabiber ekleyip karıştırıyoruz. İçine yarım çay bardağı kadar su koyup yumurtaları kırıyoruz, sarıları bütün duracak. Yumurtaya çok az tuz ve karabiber serpiyoruz. İki dakikada pişiyor zaten. Sarılarını tam pişirmiyorum ben, ama tabi herkes öyle sevmeyebilir. Pişirmesi size kalmış.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder