24 Kasım 2009 Salı

Tavuk Çorbası (Hasta Çorbası)

Uzun süredir yemek tarifi yazmaya vakit bulamadım. Bir süredir haritanın diğer ucunda ablamın yanında, annemlerden uzaktaydım. Nihayet evime döndüm derken annem grip olmuş. Doktor, domuz gribinden şüphelenmiş. Ben yokken, babam pek güzel bakmış anneme, Allah'a şükür o yüzden domuz gribi bile birşey yapamadı anneme. Şimdi tam nekahat döneminde. Abdullah da annemle birlikte hasta olmuş. Ev revire döndü. İkisi de birer köşede dinleniyorlar. Babam artık bakma işlerini bana devretti ama bir yandan da 'Havlıcan kaynat, çorba yap' diye talimatlar veriyor. Nazar değmesin pek kıymetlidir eşi. Bizim evde genelde hastaya illa yapılır bu çorba. Ben de bugün anneme yaptım. İçinde hem sarımsak, hem sirke, hem de pulbiber var. Malum bunların hepsinin de gribi iyileştirici etkileri var. Demek ki domuz gribi olursak ne yapıyormuşuz, yemek yiyormuşuz yine.

Malzemeler:
9-10 Adet tavuk inciği (Ben 10 tane kullandım)
3,5 Yemek kaşığı un
9 Diş sarımsak
4 Çay kaşığı pulbiber
5 Yemek kaşığı sirke
Tuz

İncikleri 2 lt kadar suda haşlıyoruz. İyice yumuşuyorlar, pişiyorlar. Sonra incikleri alıp didikliyoruz. Tencerede kalan tavuk suyuna su ekleyip 2 litreye tamamlıyoruz. Suyun altını yakıp kaynatıyoruz. 3,5 Yemek kaşığı unu biraz suda eziyoruz, pürtüksüz hale getiriyoruz. Tenceredeki su kaynayınca içine unu yavaşça ekleyerek yediriyoruz. Bir yandan da karıştırıyoruz ki pürtüklenmesin. İçine didiklediğimiz tavuk etlerini ve biraz tuz ilave ediyoruz. 9 diş sarımsağı minik minik doğrayıp ekliyoruz. Pulbiber ve sirkeyi de ekliyoruz. Çorbayı bir taşım kaynatıyoruz, tatlar birbirine girsin diye. Hazır olunca kaseye alıp üzerini çok az pulbiber süsleyip hastanıza ikram edin. Yesin, iyi olsun. Afiyet olsun.

3 yorum:

aysenur dedi ki...

Ben gelince bana da yap bir tane...

meltemmutfakta dedi ki...

Elleriize sağlık sizlerede şifa olsun :)
Bende son dönemde gerek bağışıklık sistemimizin güçlenmesi gerekse lezzeti nedeniyle tavuk çorbaları yapıyorum.
Ellerinize emeğinize sağlık malzemelere baktığımda sizinkinin ne kadar lezzetli olduğunu anlamamak mümkün değil.
sevgiyle kalın,

humeyra dedi ki...

Çok teşekkürler yorumunuz için. Tam annem iyileşti derken bu defa ben hasta oldum, bayramın ilk günü biraz öyle geçti. Ama Allah'a şükür iyileştik.

Related Posts with Thumbnails