14 Aralık 2009 Pazartesi

Et Yemeği (Yahni)



:Malzemeler:
Yarım kilodan fazlaca et (Kurban eti olduğu için, evde de tartı olmadığı için tam olarak ne kadardır bilmiyorum.)
Sıvıyağ
1 Soğan
7 Diş sarımsak
Tuz
2 Tatlı kaşığı salça
1 Tatlı kaşığı pulbiber
1 Çay kaşığı karabiber
4,5 Su bardağı sıcak su

Bir tencereye eti alıyoruz ve biraz sıvıyağ ekliyoruz. Eti kavuruyoruz, etler kahverengileşince suyunu salarken küçük doğranmış soğanı ve sarımsağı ekliyoruz, tuz ilave ediyoruz. Suyunu çekene kadar güzelce kavuruyoruz. Salça ve baharatları ekliyoruz. Salça da kavrulunca 4,5 bardak sıcak suyu da ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatıyoruz. Orta ateşte pişiriyoruz. Yanına pilavla servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails