28 Aralık 2009 Pazartesi

Kolay Lahana Turşusu (Lahana Salatası)



  Lahana Sarması mı yaptınız, yaparken yaprakların kıyısından köşesinden kesitiğiniz kısımları, sarılamayacak kadar yırtık ya da ufak lahana yapraklarını lezzetli bir salataya çevirmek lazım şimdi. Artan kısımları biraz daha haşlayıp süzün, içine 2-3 diş sarımsak kıyın. Yarım çay bardağı kadar sirke, yarım çay bardağı sıvıyağ, 2 tatlı kaşığı kadar pulbiber ve ağzınıza hitapedecek kadar tuz ekleyip karıştırın. Soğuyunca çok güzel oluyor. Afiyet olsun. Tabi bu ölçüler benim sardığım orta boy lahanadan artan lahana için. Siz kendinize uyarlarsınız artık.

1 yorum:

aysenur dedi ki...

Evet ben cok seviyorum bunu, üstelik çok pratik!

Related Posts with Thumbnails