26 Nisan 2010 Pazartesi

Mado'nun Çikolatalı Cevizli Kurabiyesi

Herkese iyi günler,
Daha önce İzzet için hazırladığım Kurabiye Tabağı'nda bu hoş kurabiyelerden de pişirmiştim. Genelde tuzlu kurabiye severim ama şekerliler içinde lezzet olarak en hoşuma giden kurabiye çeşidi, bu kurabiyeydi. Gerçi İzzet, kalpli kurabiyeleri daha çok sevmiş. Bu kurabiyelerde yoğun bir çikolata tadı var, bol hindistan cevizi, bol ceviz. Tarifi Yetur'la Lezzet Kareleri'nden buldum. Damla çikolata yerine bitter çikolatayı biraz irice parçalar halinde doğradım ve miktarını biraz artırdım. Onun harici, herşey aynıydı. Siz de yapın, şiddetle tavsiye ederim. Aşağıya alıntıladım tarifi. Daha bir çok güzel tarif için bloğun kendisini ziyaret edebilirsiniz. Kurabiyeleri, Japonçekirdeği'nin ev sahibeliğini yaptığı 58.PDÇSE'ne yolluyorum.

1 su bardağı döğülmüş ceviz (fındıkta kullanabilirsiniz)
1-1,5 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı hindistancevizi
1 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı damla çikolata
1 yumurta akı
1 paket vanilya
1 çimdik tuz

yapım aşamaları fıstıklı kurabiyelerde olduğu gibi.
170' önceden ısıtılmış fırında 10 dk...
not: yumurtanızın iriliğine göre akının gramajında farklılık olabilir.kıvamı hindistan cevizinde küçük oynamalarla ayarlayabilirsiniz...
Not: Bizim fırın çılgınlar gibi pişirdiği için, ben bu kadar çok tutmadım fırında. Kurabiyeleri fırına verdikten sonra takipte olun. Kurutmayın. Üzeri kuru ama hala kendisi yumuşakken alın fırından. Yoksa kıtır kıtır olurlar. Ama kıtır kıtır halleri de güzeldi. Kızkardeşim de denemiş, fazla tutmuş, kıtır kıtır çok güzellerdi :)

4 yorum:

arzu dedi ki...

s.a. ellerine sağlık enfes görünüyolar
selam ve dua ile

gelibolu17 dedi ki...

ellerine sağlık canım.çok güzel olmuşlar...
aldım bir-iki hadi bilemedin 3-5 tane...
sevgiler

Adsız dedi ki...

Selamün aleyküm
ellerinize sağlık.kurabiye tabağındakiler beni ye diye bağırıyor.diğer tariflerinizde çok güzel.
Annenize çok geçmiş olsun
sevgiler..

Sevde dedi ki...

Ben de yaptım ama hamuru buzdolabında hiç bekletmedim ve aceleyle 'pişmedi' diye tekrar tekrar fırına atıp yaktım. Ama eğer yakmasaydım muhteşem bir tat olacağı çiğ hamurundan bile belliydi, en kısa zamanda daha özenli bir şekilde bir daha denemeyi düşünüyorum. Fakat hamurdan çok az kurabiye çıktı ama olsun. Ellerinize sağlık!

Related Posts with Thumbnails