Milattan kalma tariflerimle devam ediyorum. Uzun süredir birşeyler yazasım gelmediği için birikmişler tarifler.
Bu tarifi 59. PDÇSE ev sahibesi Mutfaktan Sesler'e yolluyorum.
Malzemeler:
3 Muz
80 gr bitter çikolata
15 Adet kakaolu petibör bisküvi
Kreması:
2 Su bardağı süt
3 Yemek kaşığı şeker
2 Yemek kaşığı hindistan cevizi
3 Yemek kaşığı un
1 Paket vanilya
1 Paket krem şanti
1 Bardak soğuk süt
2 Su bardağı süt, şeker, hindistan cevizi ve unu karıştıra karıştıra pişirerek krema yapıyoruz. Ocaktan alıp içine vanilyayı katıp 5 dakika mikserle çırpıyoruz. Kremayı soğutuyoruz.
Krem şantiyi sütle hazırlıyoruz.
Soğuyan krema ve şantiyi birbirine karıştırıyoruz. Pastamızın kreması hazır.
Baton kek kalıbının dibini streçle kaplıyoruz. En alt zemine bitter çikolatayı eritip döküyoruz. Üzerine kremanın birazını koyuyoruz, 5 adet petibörü ufalıyoruz, sonra biraz daha krema, sonra muzları kesip koyuyoruz, muzların üzerine yine krema, kremanın üzerine 5 adet petibör ufalıyoruz, petibörün üstüne yine krema koyuyoruz ve en üste 5 adet petibör ufalıyoruz. Streçle üzerini kapatıp buzdolabında 4-5 saat bekletiyoruz. Sonra kalıbı ters çeviriyoruz ve dilimleyerek servis ediyoruz. Çok basit ama çok lezzetli bir pastamız oluyor. Çocuklar çok severek yiyor. Afiyet olsun.
Not: Çikolata sert olduğu için, keserken dikkat edin, dilimlemesi zor oluyor. Ya da pasta tamamen hazır olduktan ve ters çevrildikten sonra eritip dökebilirsiniz üzerine.
4 yorum:
hümeyracığım ellerine sağlık iştah açıcı gözüküyor....
sevgiler
Ellerine saglik canim...
cok nefis olmus...
Iyi haftalar diliyorum...
milattan kalmada olsada ben bu pastayı zevkle yerim nefis görünüyor eline sağlık
hümeyra pasta hiç de milattan kalma görünmüyor nefis nefis..ellerine sağlık:)
Yorum Gönder