Çok beğenildiği için, aynı gün içerisinde 2 kere yapmak zorunda kaldığım pidenin tarifini veriyorum şimdi.
Aslında pide olarak çıkmamıştım yola, sucuklu pizza olacaktı, bir baktım buzdolabında kaşar yok, ee ben de sucukların üzerine son dakikada yumurta kırdım bir Trabzon Pidesinden esinlenerek :) Abdullah, bu halini daha çok sevdi. Zaten Trabzon pidesini pizzaya tercih edenlerden biri de o. Yumurta, kaşardan daha güzel oluyormuş. Beyefendi öyle söylüyor :) Ertesi gün, aynı pideden istediği için sabahın köründe uyandırdı beni. O yüzden bu pideyi ona ithaf ediyorum.
Uzun süre önce yapmıştım bu pideyi, ama resimlerin üzerine "Humeyra'nın Yeri" yazmaya üşendiğim için bir türlü yayınlamamıştım. Ama Gelibolu17'nin 60. PDÇS Etkinliği'ne gitsin istediğim için, tembelliği bir kenara bırakıp yayınlamaya karar verdim. Gelibolu17, sana diyorum bak, kıymetimi bil :)
Pide Hamuru:
1 Yemek kaşığı kuru maya
1 Tatlı kaşığı şeker
Yarım su bardağı ılık su
1 Çay kaşığı tuz
2 Su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 Kaşık yoğurt
Hamurun üzerine:
2 Kaşık ketçap
Ketçapın üzerine üst malzemesi:
Yarım yeşil biber
Yarım kırmızı etli biber (Adı ne o közlenen biberlerin, işte onları kastediyorum, ya da farketmez, yoksa yerine yeşil biber koyun)
1 Domates
Yarım soğan
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pulbiber
Çeyrek kangal sucuk
En üste:
2 Yumurta
Tuz
İlk iş, şeker, maya ve ılık suyu bir kapta karıştırıp ılık bir ortamda bekletip mayalandırıyoruz. Köpük köpük kabardıktan sonra içine tuz, un, sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip hamuru yoğuruyoruz. 32 cm çapındaki borcama hamuru yayıyoruz, kıyısını 1 cm daha yüksek tuttum. birkça yerine de kürdanla delik açtım, hamur şahlanıp abuk subuk kabarmasın diye. Hamur borcamda biraz mayalana dursun, biz üst malzemeyi ayarlayalım.
Biberleri, soğanı ve domatesi incecik incecik doğrayıp içine tuz, karabiber, pulbiber atıp karıştırıyoruz. Sucuğu dilimliyoruz. Şimdi hamura geri dönelim. Hamurun üzerine 2 kaşık ketçapı sürüyoruz.
Domatesli soğanlı karışımı üzerine yayıyoruz.
Sucukları diziyoruz.
Şimdi bir kaseye 2 yumurta kırıp çok az tuzlayın, çatalla şöyle bir karıştırıyor gibi yapın ama çırpmayın, dursun köşede. Sıra geldi pideyi pişirmeye, önceden ısıtılmış 180-190 derecelik fırında 17-18 dk kadar pişiriyoruz. Bu aşamada pideyi alıp üzerine yumurtaları döküyoruz, tekrar fırına sürüyoruz, yumurtaları arzu ettiğimiz kadar pişirip pideyi alıyoruz fırından. Hazır. Abdullah, resim çekilirken sabırsızlanıyor. Alelacele resimleri çekip hemen Abdullah'a pide veriyoruz.
15 yorum:
Bu görüntüye ilk yorum yapan ben olmak istiyorum :)
Ellerine sağlık canım,nefis olmuş
Zaten Abdullah'ın yemesine bakılırsa kesin denemek lazım:)
Bu arada masada ki şu oyuncaklardan yeğenimde de var hatta koleksiyon yaptı görünce aklıma geldi :)
Sevgiler canım..
boyle sucuklu yumurtali ben de yapmistim bir kac kez ve yine istahim kabardi bu goruntuleri gorunce ellerine saglik valla,super
HÜMEYRACIM ELLERİNE SAĞLIK ÇOK İŞTAH AÇICI
off off off
Hümeyracımm sen ne yaptın böyle yaa harika olmuşşşşşşşşşşşşş:)))))))))
Hümeyracığım ben yumurta sevmediğim için kaşarlısını tercih ederim ama Abdullah ın yiyişi insanın canını çektiriyor afiyet bal olsun oğluşuna seninde eline koluna sağlık olsun canım sevgiler
Merhaba,
ellerinize sağlık. Nefis bir görüntü.Hemen bitmesine şaşmamak gerekli.
Sevgiyle kal.
canım yaa ellerine sağlık olsad ayesek şimdi. bu pideyi tabi 2 defa yaparsın.görüntüye bakarmısın...
Sevgili Hümeyra
öncelikle piden nefis görünüyor ellerine sağlık canım..
Afiyetler olsun....
Yorum ve ziyaret için teşekkürler
gelelim soruna
reçelleri güneşlendirmemizin sebebi yazmıştım ama atlamışız sanırım koyulaşması için sadece üzerini değil kavonozu güneşe koyuyoruz yada büyükçe bir kaseye dökebilir üzerini toz almamı için tülbentle örtebilirsin sonra güneşte koyulaşıp kıvama gelince kavonozlara koyabilirsin eminim annende reçelleri güneşlendiriyordur...
Sevgiler canım.......
Maşaallah Abdullahın yemesinden lezzeti anlaşılıyor:)
Ablasının ellerine sağlık...
Canım önce söylemiştim aslında,yine söyliyeyim.Önceki yazılarda düzenleme yapıyorum.yeni bloga geçerken eksiklikler olmuş.Ama düzenleme yapınca yeni yazıymış gibi görünüyor.ana sayfaya bakarsan yeni yazıyı görürsün canım.Muhabbetle...
CANIMMMSIN ELLERİNİZE SAĞLIK ABDULLAH'ADA AFİYET OLSUN:)
TEŞEKKÜR EDİYORUM YAYINLADIM CANIM.EH BİZDE RESMİNLE İDRE ETCEZ ARTIKIN..GENE BEKLERİM SEVGİLER SELAMLAR...
s.a.
gülüm döktürmüşsün yine :)
elcağızlarına sağlık !
kesin gelecem ben sana :))))
selam ve dua ile
Ellerine saglik arkadasim, eminim cok lezzetlidir, benim oglum da bayilir, sucuklu olan tüm pidelere... Afiyetler olsun Abdullah`a... Sevgilerimle,
hümeyracım insana hem niyetini hemde diiyetini bozduruyorsun.dün akşam bu tarifi denedim süperdi.herkes çok beğendi.eline sağlık..
Yorumlarınız için çok teşekkürler. Derya, deneyip de beğenmiş olmanıza çok sevindim :) Afiyet olsun.
biliyorum kıymetimi bilmezmiyim hiç:)
öpüyorum kocaman sevgiler bidenem...
Yorum Gönder