2 Mayıs 2010 Pazar

Zeytinli Peynirli Mısır Unlu Çörek

Evde ekmek yokken birilerini markete ekmek almaya yollamak eziyettir bizim evde. Abdullah ısrarla itiraz eder, gitmek istemez bakkala. Babam da üşenirse, benim de canım gitmek istemezse... İşte kurtarıcımız. Mısır ekmeğine zaten bayılıyoruz, içini zeytn peynirle şenlendirince tadı bir başka oluyor bence. Tabi bu güzel çöreği yaptığım hafta diyette idim. Sadece 2 dilimcik yiyebilmiştim :( Yine yaparsam oturup tepsinin tamamını bitirmeyi planlıyorum.
Malzemeler:
1 Yumurta
1,5 Su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
2,5 Su bardağı mısır unu
1 Paket kabartma tozu
2 Çay kaşığı pulbiber
Tuz
3-4 Çay kaşığı çörekotu
Yarım su bardağı zeytin
1,5 Kibrit kutusu kadar peynir
2 Sivri biber (İncecik doğranmış)

Üzerine:
Susam
Çörekotu

Yumurta, süt, sıvıyağ çırpılır. İçine diğer malzemeler eklenir ve karıştırılır. Altı yağlanmış borcama yayılır. Üzerine susam ve çörekotu serpilip 190 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Yanına çay ve salatalık, domates.

Yanına çay olduğuna göre, bu tarifi 59. Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği ev sahibesi Mutfaktan Sesler'e  yolluyorum.

4 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Ellerine sağlık mısır unlu harika olmuştur. iyi tatiller..

kalpkurabiye dedi ki...

hümeyracımm nefis görünüyorlar hmm tadan damaklar ne de şanslı:))

zeytin dedi ki...

Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor eminim tadıda güzeldir...

aysenur dedi ki...

Bu corek isi beni heyecanlandirdi. Bu da bana ananemi hatirlatiyor ama eger kahvaltiya felan gelirsem, bundan da yap he mi?

Related Posts with Thumbnails