Tek bir palamut kalmıştı evde. Çoğalsın hem de lezzetli olur diye içine sebze katıştırayım derken biraz coşmuşum. Bu sefer tarif, sebzeli palamut olmaktan çıkıp palamutlu sebze oldu. Tam ağzıma göre oldu. Yarasın bebeğime:) Sebzeli balık sevenler, kesinlikle denesin. 3-4 kişi doyar bununla gibime geliyor.
Malzemeler:
1 Dal pırasa (2-3 cmlik doğra)
1 Yeşil biber (İçini temizleyip ince ince doğra)
1 Kırmızı biber (İçini temizleyip şerit şerit doğra)
1 Patates (Soyup yemeklik doğra)
1 Havuç (Temizleyip 1 cm lik halkalar olarak kes)
Yarım kafa kereviz (Soyup yemeklik doğra)
1 Limon (ince üçgenler şeklinde kabuğu ile doğra, bir limonu önce ortadan kes, sonra yarısını 8e böl, 16 parça limon olsun)
1 Domates (Yemeklik doğra)
3-4 Dal kereviz sapı
3-4 Dal maydanoz
Tuz
3-4 kaşık zeytinyağı
Yarım limon suyu
1 Palamut (İçini temizleyip doğra)
Sebzelerin hepsini soyup doğruyoruz, 1 limonu da kabukları ile birlikte doğruyoruz. Yarım limonu sıkıp sebzelere katıyoruz. Palamutu temizleyip doğruyoruz ve sebzelere katıyoruz. Zeytinyağını ve tuzu da ekleyip karıştırıyoruz. Borcama alıyoruz. Üzerini folyo ile kapatıyoruz. 200 derecelik fırında 50 dk kadar pişiriyoruz. Sonra folyosunu kaldırıp 10-15 dakika da üzeri açıkken pişiriyoruz. Mis gibi oluyor. Tam benlik oluyor. Kereviz mis gibi, limon ekşili, patates bi yandan... İçinde her bir halt var, ye ye keyif al.
Not: Limona dikkat. Limonunuz çok ekşi ise miktarını azıcık azaltabilirsiniz. Benim limonlar tatlı idi.
Not: Bu tarif estergonyeşilin ben buldum etkinliğine gidiyor. Çünkü ben buldum :) (Gerçi çoğu tarifimi ben bulmuş oluyorum zaten de neyse. Hepsini yollayamayacağıma göre böyle bir tane yolluyorum.)
Not: Bu tarif estergonyeşilin ben buldum etkinliğine gidiyor. Çünkü ben buldum :) (Gerçi çoğu tarifimi ben bulmuş oluyorum zaten de neyse. Hepsini yollayamayacağıma göre böyle bir tane yolluyorum.)
3 yorum:
palamut ek sevdigim balıktır.böyle çok güzel gözüküyor.ellerine saglık.
hümeyracım ellerine sağlık canım afiyet bal olsun
nefis olmuş
sevgiler
ellerine sağlık Hümeyracığım:)
istediği kadar fazla olsun balıkla sebze çok uyumlu oluyor canımm ellerine sağlık:)
sevgiler..
Yorum Gönder