27 Şubat 2011 Pazar

Tavuk - Patates - Tavuk Suyuna Pilav

Eşimin çok severek yediği bir başka tarif veriyorum şimdi. Eşim sevince ben de bir gurur duyuyorum kendimle :) Bu yemeğin güzel tarafı, aniden gelen misafirlere pişirmek için ideal olması. Zira dün akşam, eşimin halası bizdeydi. Geleceğini biraz evvelden öğrendik ama akşama doğru ancak gelebildiler. Beklerken birden dank etti kafamıza, ee akşam vakti kadını aç gönderecek halimiz yok ya, yemek yapmak lazım dedik. Tavuklar buzlukta idi, bekle de çözülsün, çözülmez ki. Ee ne yapmak gerek derken aklıma böyle birşeyler geldi efendim, hem pratik hem lezzetli. Eşimin halası da yemeğin patateslerine bayıldı, ama sevilmeyecek gibi değil, yumuşacık ve tavuğun lezzetiyle karışmış haldeydi patatesler.
























Malzemeler (6-7 kişilik):
Tavuğu haşlamak için:
7 Adet tavuk but pirzolası
3 Adet irice patates (Daha fazla da konulabilir)
3 Havuç
Tuz
Karabiber
Bu malzemelerin üzerini kapatacak kadar su

Pilav için:
2 Yemek kaşığı sıvıyağ
2,5 Su bardağı pirinç
6 Su bardağı tavuk suyu (Tabi yukardaki malzemelerle pişmiş olanı, karabiberli, mis gibi)
1 Avuç şehriye

Tavuğu baharatlamak için:
Kekik
Karabiber
Pulbiber

İlk iş kocaman bir tencereye tavukları alıyoruz, içine üzerini geçecek kadar su ekleyip çözülmelerini bekliyoruz ocakta altı yanarken. Tavukların buzları çözüldükten sonra içine patatesleri irice doğruyoruz, havuçları temizleyip doğruyoruz. Üzerini kapatacak kadar sıcak su ilave ediyoruz bu malzemelere. İçine karabiber atıyoruz. Bir güzel haşlanıyorlar. Tavuklar pişiyor, patatesler, havuçlar yumuşuyor, tatları birbirine geçiyor. Tuzunu da ilave ediyoruz. Hepsi piştiyse altını kapatıp tavuk suyunu süzüyoruz bu malzemelerden.

Pilavı yapmaya başlıyoruz. Pirinci güzelce yıkıyoruz, 3-4 sefer. Bir tencereyi kızdırığ içine yağı ekliyoruz, şehriyeyi katıyoruz. Şehriyenin rengi dönmeye başlarken pirinci atıyoruz ve ikisini birlikte kavuruyoruz, pirinçler ayrık ayrık oluncaya kadar. Kavrulan pirinçlere sıcak tavuk suyunun 6 bardağını ekliyoruz. Tuzuna bakıyoruz. Tamamsa kapağını kapatıp altını kısıp pişmeye bırakıyoruz pilavı.

Şimdi bir teflona tavukları, patatesleri falan koyup içine kalan tavuk suyunu döküyoruz, zaten yarım bardak yada biraz daha fazla kalıyor. Üzerine baharatları serpiyoruz. Pilav pişerken bunlar da teflonda kısık ateşte pişmeyen devam ediyor, azıcık kızarıyor. Yakmayın ama, çok da kurumasın. Kapatın altını, suyu bittikten bi süre sonra.

Pilav demlenince tavuk, patates ve pilavı aynı tabağa alıp gönderiyoruz yemek masasına.Tarifimizi de Yelpazesu'nun Tavuk Yemekleri Etkinliğine yolluyoruz. Afiyet olsun.

7 yorum:

kalpkurabiye dedi ki...

Hümeyracığım;
nefis bir üçleme olmuş kesinlikle:))
ellerine sağlık gülüm..
etkinlik tariflerini de yayınlıyorsun sanırım bir bakacağım..
yarın da kısmetse ben yollayacağım tarifimi:))
öperim balım..

Limon çiçekleri dedi ki...

Bende patatesi genelde bu şekilde yaparım ve çok beğenilir.Canım ellerine sağlık pekte nefis görünüyorlar..

Özgen dedi ki...

Yemeğin harika canım ellerine sağlık tam lezzetli bir tavuk yemeği

Osmanlı Oto Lastik dedi ki...

Çok güzel menü çıkartmışsın canım ellerine sağlık..

Öcal-Mutfak-Esra dedi ki...

hümeyracım zaten karnım açtı ,bu görüntüyü görünce tamamen acıktım.tam benlik bir tavuk yemeği,o patateslere tavuğun lezzeti geçmiştir,harikadır eminim tadı.ellerine sağlık cnm.

MERHABA dedi ki...

nefis görünüyor ellerine sağlık.

notdefterimden dedi ki...

Arkadaşım tarifini yayınladım,teşekkürler..SELMA

Related Posts with Thumbnails