Şu sıra çikolataya fena sardım, en son böyle çikolataya sardığımda Abdullah Oğuz'a hamileydim 1 aylık. Bebeğimi çok seviyorum da doğum denen şey pek bir korkunç, henüz hamile olup doğurmayanları korkutmak gibi olmasın da. Doğurma kısmı olmasa bakması kolay.
Malzemeler:
6 kare milföy
80 gr bueno bitter çikolata
Yarım kutu pınar krema
Tozşeker
Pudra şekeri
6 adet milföyün hepsini yarım yarım kesiyoruz, bu 12 parçayı tepsiye dizip üstlerine tozşeker serpiyoruz ve 200 derecede ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Bir tavada kremayı ve çikolatayı birlikte eritiyoruz ve ocaktan alıp ılınmaya bırakıyoruz. Fırından çıkan milföyler de ılınınca içlerini bu çikolata ile doldurucaz. Ben çikolatayı krema sıkma aparatımın ince uzun ucunu kullanarak milföylerin içlerine sıktım, böylece milföyleri kesmem gerek kalmadı. Ama milföyleri enine kesip içlerine kaşıkla da koyabilirsiniz çikolatayı. Son olarak da üstlerine pudra şekeri serpiyoruz ki bembeyaz şık görünsünler.
5 yorum:
ay bunları yemek için hamile olmaya gerek yok:D.benim bu halimle cnm çekti.ben genelde muzlu kremayla dolgu yaparım milföye.buda güzel bir çeşit olmuş ,içinde çikolata olan herşeye evetttttt:).ellerine sağlık cnm.
Ayy bunlar çok nefis.Dolgu krema ilede arkadaşımda yemiştim.muhteşem birşeyler.Ellerine sağlık canımcım çokta nefis görünüyorlar.
Bu güzel mamaları yemek harıka olur,hamile degılım ama valla benımde canım çektı :) ellerıne saglık canım.DİLERİM istediğin bır zaman bebegin olsun.
ımmm süper :))
ellerine sağlık
olsa da yesem :)))
ellerine sağlık
Yorum Gönder