Malzemeler:
2 Paket tuzsuz etimek (3 Tanesi artıyor, tepsiye sığmıyor)
2,5 Su bardağı tozşeker
5 Su bardağı su
2 Paket dk oetker çikolatalı puding (Babam çikolatalı fındıklı bulmuş, onunla yaptık biz)
5,5 Su bardağı süt
1 Paket dk oetker krem şanti
1 Bardak soğuk süt
Hindistancevizi rendesi
Etimekleri tepsiye diziyoruz. Suyu şekerle kaynatıp şerbet yapıyoruz. Etimekleri bu şerbetle sıcak iken ıslıyoruz. Pudingleri 5,5 su bardağı sütle paketlerindeki tarife uygun bir şekilde pişiriyoruz. Pudingler hazır olunca ocaktan alıp kenara koyuyoruz. Ilınmasını bekliyoruz. İyice ılıklaşınca etimeklerin üzerine döküyoruz. Krem şantiyi bir bardak sütle Paketinde yazdığı şekilde hazırlıyoruz. Çikolatalı puding soğuyunca krem şantiyi de pudingin üzerine yayıyoruz. Krem şantiyi yayarken benim tepsinin üzeri ebruli bir hal aldı. Alttaki krema ile üste yaymaya çalıştığım krem şanti birbirine bulandı. Ama zaten üzerini hindistan cevizi ile kaplayacağımız için çok da önemli değil. Hindistan cevizi ile üzerine kaplayınca buzdalobına koyuyoruz. İyice soğuyunca hazır oluyor. Afiyet olsun.
29 Kasım 2009 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
kıremanın ve kırem şantinin soğuk olması daha iyi sonuç veriyor sanırım ellerine sağlık..
kremayı etimeklerin üzerine ılıkken koyuyorum hep, ama bayaa bir ılık oluyor. soğumasını bekleyemediğimden belki de:) soğukken daha iyi sonuç veriyorsa bir dahakine ben de döyle yapmalıyım. krem şanti zaten soğuk olmak mecburiyetinde, çünkü krem şanti hazırlarken kıvamını iyi bulabilsin diye sütü buzdolabından kullanmak gerekiyor. krema soğuyunca da krem şantiyi yayıyorum.
Yorum Gönder