8 Şubat 2010 Pazartesi

Kakaolu Kek (Muffin)

İşte yine güzel bir kek tarifiyle karşınızdayım. Bu keki kızkardeşim Emine yapmış. "Seni yazar yapayım kendin ekle o güzel tariflerini" dedim. Ama ailemize has ciddi bir tembellik, damarlarımızdaki asil kanda dolaştığı için tarifi ekleme işini üzerine almayı şiddetle reddetti. Ee ben de sizi böyle tatlardan mahrum etmemek adına işi mecburen üstlendim.

Kek aslında Muffin Kek, yani mini mini kekler yapılıyor bu tarifle. Ama kardeşim normal kalıpla yapıyor bu keki, gerçekten lezzetli. Servis ederken üzerine Nesquik'in çikolatalı sosuyla zikzaklar da geçmiş ama onu fotoğraflamamış. Çok hoş olmuş.
Mailime yolladığı şekliyle copy paste yapıyorum.

MALZEMELER:

1 paket erimiş margarin

2 su bardağı toz şeker

4 yumurta

1 bardak süt

Yarım bardağa yakın kakao (Göz kararı da olabilir, ama illa Ülker İÇİM Kakao)

2 buçuk su bardağından biraz fazla un

1 paket kabartma tozu

2 kaşık vanilya

HAZIRLANIŞI:

Margarin, toz şeker, yumurta mikserde 15-20 dk çırpılacak. Sonra içine süt ve kakao konacak ve çırpılmaya devam edilecek. Bir tarafta bir kabın içine un, kabartma tozu, vanilya eklenecek ve mikserdeki karışıma katılacak. İyice karıştırıldıktan sonra yağlanmış kalıba dökülüp 165 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dk. pişirilecek.20 dk dan önce fırını açmayın kontrol için. Söner. Kürdanla kontrol edersin.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails