14 Aralık 2009 Pazartesi

Brokoli Çorbası


Brokoli son zamanlarda çok bahsedilen bir sebze, her gün farklı bir faydasını duyuyoruz. Anneme de şekeri düşürdüğünden bahsetmişler. O yüzden çorbasını yaptık. Annem çok beğendi. Kız kardeşim beğendi. Ben ne yalan söyleyeyim hiç beğenmedim. Geleneksel damak tadıma ters düştü. Hazır çorbalara benzer bir tadı var. Ben zaten böyle kremalı kıvamlı çorbaları pek sevmiyorum. Zaten yeşil çorba mı olurmuş :). Ama amaç annemin şekerini düşürmekti, o beğendikten sonra problem yok. Bana kalırsa brokoliyi limonlayıp yemek en güzeli. Kremalı çorbaları sevenler için tarifi veriyorum, tarifi Leziz Yemekler'den uyarladım.

Malzemeler:
500 gr brokoli
7 Su bardağı su
2 Çorba kaşığı tereyağ
1 Çorba kaşığı un
2 Su bardağı süt
Tuz
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı kimyon

Üzeri için:
Tereyağ
Pulbiber
Kıtır ekmek küpleri (Fırında kızartabilirsiniz ekmekleri)
Kaşar peyniri rendesi

Brokoliyi 7 bardak suyla sap kısımları yumuşayana kadar haşlıyoruz. Haşlama suyuna biraz da tuz atıyoruz ki pişerken tadını alsın. Ayrı bir tencerede 2 kaşık tereyağını ve unu kaburuyoruz. Üzerine sütü yavaş yavaş ekliyoruz ve bu esnada pürtük olmasın diye karıştırıyoruz. Kreması pişince içine suyuyla birlikte brokoliyi ekleyip blendırdan geçiriyoruz. Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip hepsini bir taşım kaynatıyoruz. Üzerine kaşar rendesi, kıtır ekmek ve kızdırılmış pulbiberli yağ döküp servis ediyoruz. Afiyet olsun.

2 yorum:

aysenur dedi ki...

Fean değildi ya, eğlenceli bir çorba bence, alışılmışın dışında, ben sevdim. Ama üstünde ekmek kıtırları ve kaşarı olması şart.

Şule dedi ki...

o üzerindekiler ne die düşünüodum ben de, turuncu turuncu:)

Related Posts with Thumbnails