22 Aralık 2009 Salı

Fırında Kaşarlı Sotelenmiş Mantar



Mantarın en güzel hali bana kalırsa tuzlayıp kızgın yağda kızartılmış halidir. Ama her seferinde de kızarmış mantar yapılmaz deyip yeni mantar yemeklerine yelken açalım dediğim birgün mantarı mis gibi soteleyip (ki o haliyle de bana bana yenilebilir) üzerine kaşarı verip fırında kızarttım. Çok lezzetli oldu.

Malzemeler:
Sıvıyağ
1 Büyük soğan
2 Yeşil biber
2 Kaşık salça
1 kg Mantar
3 Büyük domates
Tuz
Karabiber

Üzerine:
200 gr Kadar kaşar rendesi

Bir tencereye biraz yağ koyup ufak ufka doğranmış soğan ve biber kavrulur. Salçayı koyup biraz daha kavurun. İçine doğranmış mantar ekleyip tuz, karabiber atılır. Mantarı biraz çevirip küp küp doğranmış domatesleri de ilave edip pişirin. Suyunu birez çeksin. Daha sonra bir tepsiye alıp üzerine rendelenmiş kaşarı koyup fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Kaşarları çok kurutmadım ben, babam öyle pek sevmez diye. Çok güzel oldu. Afiyet olsun hepinize, tabi yaparsanız.



1 yorum:

aysenur dedi ki...

Bunu yapsan mi yapmasan mi? Hmmm, bu sey cok guzel ama suanda o kadar cok yemege baktim ki sanirim doymaya basladim. Uykum bile geldi hatta, bole inceden tatli bi agirlik... Yok yok, bu cok guzel ama cok ozel degil. Ben bunu kendim de yaptim, bizi becerdim ya, kendim sonra yine yapabilirim gibi gelio. Ya da dur, bunu sizde yemek istemiyorum, bize gel bizde yap. Sizde basa bisi yap :D

Related Posts with Thumbnails