Ben bunu yaptım, beğendim. Özellikle patatesi çok lezzetli idi. Herhalde güveç kaselerinde piştiğinden.
Beğendiğim bir lezzet olduğu için, bu tarifi YE#52 DAVET YEMEKLERİ için Birsenin Mutfağı'na yolluyorum. Deneyen herkese afiyet olsun.
Malzemeler:
Yarım kg kıyma
1 Soğan
3 Diş sarımsak
1 Çay kaşığı karabiber
3 Çay kaşığı Pulbiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Tuz
!50 gr kadar kaşar rendesi
2 Patates
2 Yeşil biber
2 Domates
Tuz
Sıvıyağ
1 Tatlı kaşığı salça
Kıyma, rendelenmiş soğan, rendelenmiş sarımsak, karabiber, pulbiber, kimyon ve tuzla köfte yoğuruyoruz. Buzdolabında bir kaç saat dinlendiriyoruz. Sonra içine kaşar rendesi atıp yoğuruyoruz. Aslında kaşarı üstüne mi koysam diye düşündüm önce, ama kızarmış kaşarı üzerinde sevmiyorum ben. 12 tombul köfte haline getirin.
Patatesleri 6 parça olacak şekilde halka halka kesip tuzlayıp kızartıyoruz.
6 güveç kasesine 6 patatesi koyun. 2'şer köfte koyun patateslerin üzerine. Biberleri ve domatesleri de dilimleyip tuzlayın, çok az sıvıyağ döküp bulayın ve kaseleri bölüştürün. Yarım su bardağı suda salçayı eritip içine çok az tuz atıp bunu da kaselere bölüştürün. Kaselerin üzerlerini folyo ile kapatın. 250 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Folyoları çıkarıp 5 dakika daha pişirin ki birazcık da kızarsın. Afiyet olsun.
4 yorum:
Facebookta olduğu gibi "beğen" (like) sectioni'ı olsaydı keşke bu blogların da... Ben beğendim, siz de deneyin.
Var sanırım Ayşenur, İstersen eklerim :)
hümeyracığım bu tarifi etkinlik için yaptığını etkinlik ve site adınıda eklermisin canım...
birseninmutfagi
hümeyracığım çok lezzetli görünüyor
Yorum Gönder