13 Aralık 2009 Pazar

Karnabahar Graten


Malzemeler:

1 Orta boy karnabahar
1 Limon
Sıvıyağ
Tuz

Beşamel Sos Malzemeleri:
3 Kaşık un
3 Kaşık tereyağ
3 Su bardağı süt
Tuz

Beşamel Sos ve Üzeri İçin:
200 gr kaşar rendesi
Karabiber

Karnabaharı dal dal ayırıp suda haşlıyoruz. Haşlama suyuna ben her zaman biraz tuz ve sıvıyağ atıyorum. 1 limon da sıktım. Karnabaharlar yumuşayınca suyu süzüyoruz.

Beşamel sosu hazırlarken tencereye tereyağ ve unu alıp biraz kavuruyoruz. İçine ağır ağır sütü eklerken topak yapmasın diye devamlı surette karıştırıyoruz. Tuzunu da atıyoruz. Krema kıvamı alınca hazır oluyor.

Rendelenmiş kaşarın birazını beşamele katıyoruz. Karnabaharları beşamelle karıştırıyoruz. Karnabaharları fırın kabına döküp üzerine kaşar rendesi seriyoruz. Fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

En üzerine de karabiberin çok yakıştığını düşünüyorum. Tabi tercih meselesi. Afiyet olsun.


2 yorum:

aysenur dedi ki...

Ablam yaptı yedik, sevdik ailecek :D

aysenur dedi ki...

Bu garnitur mu be, bu ana yemek anaaaa! :D

Related Posts with Thumbnails