13 Aralık 2009 Pazar

Patlıcan Köz Salatası


Malzemeler:
1 Büyük patlıcan
3 Diş sarımsak
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
Maydanoz
Yarım limon
Tuz

Patlıcanı aygazın ateşinde çevire çevire közlüyoruz. Fırında da közleyebilirsiniz ama o zaman tadı bu kadar güzel olmuyor. İyice yumuşayınca patlıcanın kabuklarını soyup doğrayın. İçine Zeytinyağı ve incecik doğradığınız sarımsağı ekleyin. Böyle biraz beklerse tadı daha iyi yerleşiyor. Mesela akşam sofrasını kurmadan 1 saat kadar önce bunu hazırlarsanız o arada beklemiş olur. Sofraya getirmeden önce de limonunu
 maydanozunu ve tuzunu eklersiniz. Afiyet olsun.

1 yorum:

aysenur dedi ki...

Bu da olabilir. Hani hepsini istiyorum degil, optionlari siraliyorum iste, sen kolayina gelenleri sec.

Related Posts with Thumbnails