Malzemeler:
1 Büyük patlıcan
3 Diş sarımsak
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
Maydanoz
Yarım limon
Tuz
Patlıcanı aygazın ateşinde çevire çevire közlüyoruz. Fırında da közleyebilirsiniz ama o zaman tadı bu kadar güzel olmuyor. İyice yumuşayınca patlıcanın kabuklarını soyup doğrayın. İçine Zeytinyağı ve incecik doğradığınız sarımsağı ekleyin. Böyle biraz beklerse tadı daha iyi yerleşiyor. Mesela akşam sofrasını kurmadan 1 saat kadar önce bunu hazırlarsanız o arada beklemiş olur. Sofraya getirmeden önce de limonunu
maydanozunu ve tuzunu eklersiniz. Afiyet olsun.
1 yorum:
Bu da olabilir. Hani hepsini istiyorum degil, optionlari siraliyorum iste, sen kolayina gelenleri sec.
Yorum Gönder