16 Aralık 2009 Çarşamba

Susamlı Tahinli Haşhaşlı Kek (Anne Kedi'nin Keki)



Bu keke, yemek bloglarında gezerken Anne Kedi'nin bloğunda rasladım. Bloğun önce ismi ilgimi çekti. Kedileri ailecek sevdiğimiz için "bloğunun ismi kedili birşey olan birinin tarifleri illa ki güzeldir" deyip bloğa daldım. Ben öyle her keki yemem. Kek konusunda seçiciyimdir. Kek dediğin önce görüntüsüyle cezbetmeli insanı, şekerli hamur yemek için fırın yakmayı zaman kaybı olarak görüyorum, içinde kıtır kıtır birşeyler olmalı ki yerken dişe gelsin. Ama bu keki görünce birden hayran kaldım. Evde haşhaş yoktu, haşhaş aldık derken bu sefer yumurta kalmamış. Derken nihayet dün gece keki pişirdim. Çok güzel kabardı. Babam bile beğendi bu keki. Demek ki gerçekten güzel oldu :)
Anne Kedi'nin tarifinde çok az değişiklik yaptım. Tahin, güzel fakat fazlası bize ağır gelirdi, o yüzden yarım çay bardağı koydum, onun yerine sıvıyağ ekledim. Ceviz ve vanilya da ekledim keke. O büyük çay bardakları kullanmış ölçerken, ben bildiğimiz çay bardağı kullandım. Yani bizim evde 3 boy çay bardağı var; biri minik, biri orta boy, biri de bayaa bir irice. Orta boy olanı yani her yerde olanı kullandım.


Malzemeler:
3 Yumurta (Oda sıcaklığında)
3 Çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı tahin
1 Çay bardağı süt
3 Çay bardağı un
1,5 Çay bardağından biraz eksik sıvıyağ
1 Çay bardağı haşhaş
1 Çay bardağı ceviz
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1 Çay bardağı susam

Yumurtalar çırpıp şekeri ekliyoruz ve şeker eriyene kadar çırpıyoruz. Köpürüyor ya bu aşamada, köpüklerini yemesi de çok eğlencelidir. Hep yerim. Tahin, süt, sıvıyağ, un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip çırpıyoruz. Haşhaş ve cevizi de ilave edip çırpıyoruz. Kek kalıbının içini yağlayıp kalıbı susamla kaplıyoruz. üzerine kek hamurunu döküp 170 derece fırında pişiriyoruz. Yalnız kek öyle bir kabardı ki bir ara içi pişmeyecek mi diye panik yaptım. Ama Tam kıvamında pişti. Afiyetle yedik.

3 yorum:

aysenur dedi ki...

Valla da çok güzel oluor! Deneyin, ben kek sevmem ama buna bayıldım. Sıcakken daha bir güzel oluyor.

Adsız dedi ki...

baya reklamını yaptınız,en kısa zamanda denicem ama önce biraz kilo vermem lazım sonra ödül niyetine yapabilirim..

humeyra dedi ki...

Denemezseniz hatrımız kalır :) Biz ailecek beğendik.

Related Posts with Thumbnails