15 Ocak 2010 Cuma

Karnabahar Kızartması



15 Ocak 2010
Bu tarifi de birazdan yazmayı düşünüyorum. Ama şimdi biraz etrafı toplayayım. Bugün günlerden Cuma, annem bugün eve erken geliyor ve dağınıklığı hiç sevmez. Annesini seven biri olaraktan çok aşırı tembel bir günüme denk gelmedikçe ortalığı temiz görüp mutlu olsun diye uğraşıp duruyorum işte kendi çapımda :) Herkese de hayırlı Cumalar diliyorum. Malum bugün müslümanların bayramı niteliğini taşıyor.

16 Ocak 2010
Gelelim tarife. Biz karnabaharın yarısını limonlayıp (Limonlu Karnabahar) yemiştik, diğer yarısını da kızarttık. Ben size bir bütün karnabahar gibi vericem tarifi. Tabi tarifle arzu ettiğiniz gibi oynayabilirsiniz de. Ayet değil, kuran değil nasılsa. Ölçüleri zevkinize göre değiştirin.

Malzemeler:
1 Küçük boy karnabahar
Tuz
1 Yumurta
1 Su bardağı yoğurt
3 Kaşık un
Kızartmak için sıvıyağ

Karnabaharı dal dal ayırıp haşlayın. Haşlama suyuna biraz da tuz atın. Süzün. Yumurta, yoğurt, un ve tuz karışımını çırpın ve karnabaharları bu karışıma bulayın. Tavayı güzelce kızdırın, yağı döküp onu da kızdırın sonra da kızgın yağda karnabaharları kızartın. Bitti.


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails