16 Ocak 2010 Cumartesi

Elma Dilim Patates



Ana yemeklerin yanına garnitür olarak ya da sabahları kahvaltıda çok iyi gidecektir bu patates. Zaten patates denen şey, bir tek çiğken güzel olmuyor. Onun harici kızartmasından, kavurmasına, salatasından fırındaki haline, yemeklerin içine yakışmasına kadar her türlü haliyle güzel.

Malzemeler:
Dilediğiniz kadar patates (6 kişiye garnıtür olarak 4 patates yetti.)
Tuz
Çok az sıvıyağ

Patatesleri elma dilimler gibi dilimleyip çok az sıvıyağla ve tuzla karıştırın. 200 derecede ısıtılmış fırında 45-50 dakika kızarana kadar pişirin.

Aslında ince kabuklu patates olsa kabukları ile birlikte de fırınlayabilirsiniz, yağlamadan. Ama yağlı, tuzlu halini ben daha lezzetli buluyorum. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails