4 Ocak 2010 Pazartesi

Patates Kavurması



Malzemeler:
3-4 Adet kaynatmalık patates
1-2 Yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber

Bu basit kavurmayı babam da Abdullah da çok severek yiyorlar. Kimileri kahvaltıda yiyormuş. Bizim öyle bir alışkanlığımız yok ama arasıra yapar yeriz. Kimi içine soğan ya da maydanoz da ekliyor. Ama bence bu yalın haliyle çok daha güzel.
Patatesleri haşlayıp soyup rendeleyin. Bir tencereye biraz sıvıyağ koyup salçayı bu yağda kavurun. İçine rendelenmiş patatesi ekleyip tuzunu karabiberini atın. Patatesler salça özdeşleşinceye kadar 2-3 dakika kavurun. Afiyet olsun.

5 yorum:

aysenur dedi ki...

Çok çekici duruyor!

elif dedi ki...

bir de bol soğan ve bol maydonozla dene..sonra da tabağını sünnetle....

humeyra dedi ki...

Soğanlı ve maydanozlu yedim canım daha önce, yani iyi tabi de sanırım patatesle soğanı birarada iken sadece patates salatasında seviyorum. Tabi sevenler için güzel bir alternatif.

Adsız dedi ki...

bizde ayda yılda bir yaparız bunu
çoğuu aaa o öyle yenirmiymiş börek içi deilmi o die sölüolar

humeyra dedi ki...

Öyle diyenler ağızlarının tadını bilmiyorlar :P

Related Posts with Thumbnails