25 Şubat 2010 Perşembe

Domatesli Makarna

Bu makarna, öğrencilik yıllarımızda Kıbrıs'ta evde domatesli makarna yapıp iştahla yiyen Havva'ya gelsin, Havva'nın şahsında tüm öğrencilere gelsin. Bugün canım öyle bir makarna çekti ki... Ben biberi de çok sevdiğim içine biber de koydum. Biberle arası iyi olmayan öğrenciler, biber yerine içine 1 domates daha katsınlar.

Malzemeler:
Yarım paket makarna
Su
 Sıvıyağ
Tuz
1 Tatlı kaşığı salça
3 Biber
3 Domates
Yarım çay bardağı sıvıyağ

Bir tencereye su koyup kaynatıyoruz, kaynayan suya 2 yemek kaşığı kadar sıvıyağ, tuz ve makarnayı atıyoruz. Makarnalar bir güzel haşlanıyor. Sonra süzüyoruz, makarnalar süzgeçte. Makarnalar birbirine yapışmasın diye çok az suya tutabilirsiniz.
Makarnayı haşladığınız tencereye (Ki bir kap daha bulaşık çımasın, kim yıkayacak sonra, öğrencilikte hiç çekilmez) yarım çay bardağı sıvıyağı atıp içine mini mini doğradığımız biberi katıyoruz. Biberler yumuşayana kadar kavurun yağda. Sonra tuz atıp salça katın, şöyle bir çevirip mini mini doğranmış ya da rendelenmiş domatesi ilave edip domatesleri de ölünceye (Yemek tarifleri de böyle gaddarca veriliyor, soğan ölüyor, domates ölüyor, mutfakta bir katliamdır gidiyor, sonumuz hayrola.) kadar pişirin. Makarnayı ekleyip şöyle bir çevirin. Tamamdır. Ocağı kapatıp makarnayı yiyebilirsiniz. Ama yerken üzerine benim kadar bol tuz atmayın, huyumdur makarna ne kadar tuzlu olsa da tabakta iken yine de tuzlarım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails