6 Ağustos 2011 Cumartesi

Saray Lokumu


2-3 Paket hindistan cevizi

Kakaolu muhallebisi:
5 Su bardağı süt
1 Su bardağı un
2 Su bardağı şeker
1 Paket kakao

Şantisi:
1 Su bardağı süt
1 Paket krem şanti (2 poşet)

Kakaolu muhallebeyi tüm malzemeleri karıştırıp pişirin, piştikten sonra mikserle 5-10 dk çırpın, bu muhallebeyi altına hindistan cevizi serilmiş bir tepsiye yayın. (Havva bildiğimiz dikdörtgen fırın tepsisi kullanmış, boyut olarak zaten fırın tepsileri yaklaşık aynı oluyor.) Bu halde dolapta bekletin. 1 bardak sütle krem şantiyi hazırlayın. Dolapta beklemiş olan kakaolu muhallebinin üzerine yayın. Bu haliyle de dolapta bekletin.
Daha sonra 2-3 cmlik şeritler halinde kesip birbuçuk kat sarıp kesin, tekrar hindistan cevizine bulayın.
Bu tarif, Havva'nın yengesi Mükerrem'den. Ben daha yapmadım ama yedim. Çok hafif, yemesi eğlenceli. Tavsiye ediyorum.

Not: Tarifi aldığımız kişi, 5 bardak süte 1 bardak su ekleyip karıştırıp 5ini muhallebiye 1ini krem şantiye kullanıyormuş. Zaten 1 lt süt 5 bardak, suyla irlik 6 bardak ediyor, onla hallediyormuş işini. Benim yediğim de böyleydi.

Tarifi Ramazan Lezzetleri Etkinliğine gelibolu17 ye ve cafemis e yolluyorum.

2 yorum:

Kadına Dair Herşey dedi ki...

Anlaşıldı ,bugün senden ayrılamayacağım:))kahven varsa müsait olduğunda alabilirim,tariflerin çok güzel,ellerine sağlık

Gelibolu17 dedi ki...

çok güzel görünüyo canım lokumun ellerine sağlık,teşekkür ederim,sevgiler,selamlar olsun :)

Related Posts with Thumbnails