17 Mart 2010 Çarşamba

Baharatlı Mercimek Çorbası


Malzemeler:
1 Su bardağı mercimek
7 Su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz
2 Çay kaşığı pulbiber
1 Çay kaşığı karabiber

Yarım çay bardağı sıvıyağ
1,5 Yemek kaşığı salça
3 Çay kaşığı nane
Tuz

Mercimeği yıkayıp 7 su bardağı su ekliyoruz üzerine. Yarım çay bardağı sıvıyağ, tuz, 2 çay kaşığı pulbiber, 1 çay kaşığı karabiber ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Mercimekler iyice eriyene kadar kaynatıyoruz.
Bir tavada yarım çay bardağı sıvıyağda salçayı kavuruyoruz ve içine nane ve az tuz atıyoruz. Buna 2 kaşık mercimekten atıp salçayı eziyoruz. Bu sosun birazını çorbaya katıyoruz. Çok azını da tabaklara koyduğumuz çorbanın üzerini süslemek için kullanıyoruz. Afiyet olsun.

Not: Bence çorbanın kıvamı çok iyiydi. Ama arzu ederseniz biraz daha sıcak su katıp biraz açabilirsiniz kıvamı.

2 yorum:

nesrin dedi ki...

Eline saglik.Mercimek corbasini bilmeyenler ögrensin.Sevgiler...

estergonyesil dedi ki...

Ne kadar da güzel olur kış akşamlarında sıcak bir mercimek çorbası... Ellerine sağlık canım...

Related Posts with Thumbnails