18 Mart 2010 Perşembe

Kek Kurtaran Kuru Meyveli Yalancı Trüf (Enerji Topları)

Hani dalgınlığımdan dem vururken anlattığım rezil bir kek vardı. O kek, artık kek değil trüf oldu, şık görünümüyle tabağa doldu. Evde ne varsa koydum karıştırdım.

Malzemeler:
3 dilim elmalı kek
(Benim kekim elmalı rulo idi, içinde elmaları bol bol idi. O yüzden siz 3 dilim keke ilaveten 2 kaşık rendelenmiş elmayı biraz şeker ve tarçınla tavada azıcık çevirip eklerseniz sizinkinde de elma tadı olur. Ya da arzu ettiğiniz keki kullanırsınız, ne fark eder ki, sadece benim kek biraz nemli bir kek olduğu için sizin trüf sert olursa içine nemlendirecek bişey eklemek gerekebilir, 1 kaşık süt ya da krema gibi)
1 Çay bardağı kuru üzüm-kuru kayısı-kuru incir karışımı
(2 kayısı, 2 incir kullandım, bardağın kalanını üzümle doldurdum.)
5-6 İri parçalanmış ceviz
40 gr iri parçalanmış Ülker Golden Fıstıklı Çikolata
2 Yemek kaşığı Dr Oetker Gourmet Dark Kakao
(Karışım cıvık olursa da kakaoyu artırarak sertleştirebilirsiniz)

Üzeri için:
1-2 Kaşık Dr Oetker Gourmet Dark Kakao
1-2 Kaşık hindistancevizi

Keki blendırla ya da rondoda güzelce parçalayın. Toplar için gerekli olan diğer malzemeleri katıp karıştırın ve yoğurun.
Bir tabağa kakao, bir tabağa da hindistan cevizini dökün. Elinizi nemlendirip yoğurduğunuz karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp alıp yuvarlayın ve kakaoya ya da hindistan cevizine bulayın. İsteyen çikolata eritip çikolataya bulasın. İsteyen çikolatayı rendeleyip rendelenmiş çikolataya bulasın. İsteyen fıstık, bademe bulasın. Aklınıza ne gelirse. Böylece artık kekler, güzel tatlara dönüşsün. Bu tarif benden Lezizce'ye Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğine gitsin. Şarkı yollar gibi yolluyorum. İçimden geldi. Afiyet olsun.

6 yorum:

Özlem dedi ki...

Gerçekten de tam enerji topu olmuş, görüntüleri harika, ellerine sağlık canım

humeyra dedi ki...

Teşekkürler :)

nesrin dedi ki...

Hümeyracim,seni yakindan takip ettigimi düsünüyordum.O kadar üretkensinki sana yetisemiyorum.Ben kek yapmayi da yemeyi de cok severim.Ama bazen sekeri ya da kabartma tozunu unuttugum oluyor iste.Esim benimle ugrasmak icin bu firsatlari hic kacirmaz.Ama yaraticilikta sinir yok.Ben senin havuclar üzerine yaptigin o hafif muhallebiyi kek dilimlerinin üzerine döküyorum.Severek yeniliyor gene de.
Seni istemeden üzdüm galiba.Sen kalici dolu bir seyler yapalim diye konu acinca kendimce yemek bloglarina bir elestiri getirdim.Mutlu ve huzurluysak kuru sogan ve ekmek de bir sölen gibidir.Güzel ve yaratici mutfak deneyimlerini bizlerle paylastigin icin cok tesekkürler...

Hayattan Azıcık dedi ki...

Canımmm truff yapmak nasip olmadı bir türlü bunu deneyeyim bari :) eşime tabii ben sadece bakarım bir taneden birşey olurmu sence???

canım ödülün var bende...

gelibolu17 dedi ki...

selammm duyduğuma göre burda istek şarkısı yollanır gibi tarif yollanıyomuş...
ee şey kem küm bende bir tarif alabilirmiyim gönlünüzden ne koparsa sıradaki tarifi tüm sevipte kavuşamayanlara armağan ediyorum:))))))
ellerine sağlık canımm.sevgilerimi bırakıyorum..
öptüm..

humeyra dedi ki...

Nesrin,
Zaten o muhallebi, benim havuçlu kekin üzerine kullandığım muhallebinin tarifi. Çok severek yiyorum keklerin üzerinde muhallebi oldu mu.
Ayrıca yazdıkların beni üzmedi. Sadece kafamı karıştırdı. Acaba dedim kendimi ve yemeklerimi mi övüyorum. Sonra ne ilgisi var dedim.. Kaldı ki övsem bile yeridir :P Çünkü övgüye layık bulduğum, kendimce beğendiğim yemekleri ekliyorum bu siteye. Yaptığım ya da yediğimiz herşeyi eklemiyorum. Yeri gelince biz de soğan yiyoruz. Ki zaten ağzının tadını bilen herkes soğan yiyordur herhalde. Bunun malzeme bulup bulamamakla da ilgisi yok. Soğanı tuza bana bana yemek gibisi yoktur.
Bu arada kimse zannetmesin ki hep lüks içinde yaşayan, yediği önünde yemediği arkasında şükürsüz insanlarız. Vakti zamanında soğan ve tarhanayla aile ekonomisini düzeltmeye çalıştığımız anları da hatırlıyorum ben.
Zaten yazdıkların, o anların hatırına kafamı karıştırdı. Yediklerimi farketmeden övüp de şimdi öyle anlar yaşayan insanların ağızlarını sulandırmak istemiyorum. Blog yazmak da bazen sırf bu yüzden saçma geliyor. Ama tabi o insanlar da durup neti açıp blog blog gezmiyorlardır herhalde, dertleri başlarından aşkınken. Eğer geziyorlarsa şimdi malzemeleri her evde bulunan bir tarif vericem: Soğan oturtma

Related Posts with Thumbnails