17 Mart 2010 Çarşamba

Profiterol (Yoğun Çikolatalı)

 (

Yoğun çikolatalı profiterol... Babamın çok sevdiği çikolatalı kremayla yaptım. Babam tatlıyı çok sever, bu da bol çikolatalı olduğundan belki çok sevdi. Bu tarifi 56. Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği'ne yolluyorum.

Malzemeler:
Çikolatalı Kreması için:
750 ml süt
9 Çorba kaşığı şeker
180 gr Bitter çikolata (Ülker golden kullanıyoruz biz)
1 Paket vanilya
3 Yumurta sarısı (Yumurtalar büyükse 3 yumurta sarısı)
3 Çorba kaşığı un (Ölçüleri daha güzel haliyle değiştirdim, resimdekinden daha yumuşak bir kremam oldu)

Topları için:
Yarım su bardağı su
50 gr Tereyağ
Yarım çay kaşığı şeker
Yarım çay kaşığı tuz
2,5 Çorba kaşığı un
1,5 yumurta (Neden 1,5? Çünkü ölçüyü yarım ölçü yaptım, yumurta ölçüsü de yarıya indi tabi. Yarım yumurtayı nasıl ölçücez derseniz 1 bütün yumurtayı çırpıp yarısını göz kararı bölersiniz.)

Dolgu Kreması için:
1,5 Kaşık un
3,5 kaşık şeker
Yarım paket vanilya
1 Bardak süt

Topları yaparken, yağı ve suyu kaynatıyoruz. İçine şeker ve tuzu atıyoruz. Unu ekleyip unun kokusu gidene kadar kavuruyoruz. 2-3 dakika kadar hamurun soğumasını bekliyoruz. Soğuyunca tek tek yumurtaları ekleyip eklerken bir yandan da mikserle iyice çırpıyoruz. Fırını 230 dereceye ayarlıyoruz, ısınıyor. Sıkma torbası ile tepsiye minik toplar sıkıyoruz. Kabaracağını göz önünde bulundurun. Sıktığınız hamur yaklaşık iki katına çıkacak. Hamuru ısınmış fırına koyuyoruz. Kabarıyor, pembeleşiyor. Pişince fırını kapatıyoruz ama hamuru hemen çıkarmıyoruz sıcak fırından. Puf diye sönebilir yoksa. 2-3 dakika bekliyoruz. Sonra çıkarıyoruz.
Hamur fırında iken tabi biz dolgu kremasını pişiriyorduk bir yandan. Vanilya hariç tüm malzemeyi karıştırıp pişiriyoruz. En son da vanilyasını katıp çırpıyoruz 5-10 dakika.
Hamurları tepsiden kurtarıp ortalarından kesiyoruz. İçlerine dolgu kremasını paylaştırıyoruz ve her kaseye 2 tane top koyuyoruz.
Sıra geldi çikolatalı kremayı yapmaya. Toplar öyle beklerken biz de kremayı yapıyoruz. Vanilya hariç tüm malzemeyi tencereye koyuyoruz. Çikoltayı parçalayıp atın tencereye. Sonra da ateşte hepsini birlikte karıştırarak pişiriyoruz. Ocaktan alınca içine vanilyasını atıyoruz ve mikserle 10 dakika çırpıyoruz kremayı. Sonra da kaselere paylaştırıyoruz. Krema soğuyunca üzerini rendelenmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz.

2 yorum:

LEZİZCE dedi ki...

Tarifin yayında canım çok teşekkür ederim.Sevgiler.

Kadına Dair Herşey dedi ki...

Merhaba,bu güzel tarifi paylaştığın için teşekkür ederim,sevgiler

Related Posts with Thumbnails