5 Mart 2010 Cuma

Yoğurtlu Patates Salatası

Kızkardeşim geçen gün kayınvalidesinin doğum gününde yoğurtlu patates salatası yapmış. Tabi o içine peynir koymuş. Ben de peynir koyacaktım ama peynirlere kıyamadım. Babamların çok sevdiği bir peynir vardı, o olmaz dedim. Bugün aldığım tam yağlı ezine peynirinin bir kısmını böreğe kullanmıştım, tadı öyle harika ki devamını patatese kullanmak yazık olur dedim, onu da kullanasım gelmedi, kahvaltıda yicem onu ben. Sevmediğim Tekirdağ peynirini aradım dolapta, onu da bulamadım, dolayısıyla kullanamadım. Madem öyle deyip ben de eski yaptığımız usül hazırladım salatayı. Salatanın bu halini eskiden yapıyorduk ve bu halini zaten beğeniyorduk da bir değişiklik olsun istemiştim, peynire kıyamayınca değişiklik de olmadı tabi :P

Malzemeler:
6-7 Patates
Tuz
1-2 Yemek kaşığı sıvıyağ

1 Soğan
1 Havuç
8-10 dal Maydanoz
Karabiber
Pulbiber
Nane
Tuz

2,5 Su bardağı yoğurt
2-3 Diş sarımsak
Tuz

Sıvıyağ
Pulbiber
Nane

Maydanoz

Malzemeleri böyle gruplar halinde ve kullanım sırasına göre yazıyorum. Çünkü malzemelere bakarken kolaylık oluyor böyle. 6-7 patatesi soyup iri iri doğrayıp bir tencereye koyuyorum. Üzerini bir miktar geçecek kadar suyla haşlıyorum. Haşlama suyuna tuz ve 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ da ilave ediyorum. Böylece haşlanan patates daha lezzetli oluyor. Haşladıktan sonra patatesleri süzüp çatalla eziyorum.

bir soğanı ince ince doğruyorum. Havucu rendeliyorum. 8-10 dal maydanozu ince kıyıyorum. Tüm bunları patatese ilave ediyorum. İçine pulbiber, nane, karabiber katıp karıştırıyorum. Baharatı fazla abartmayın da mideniz yanmasın. Tuzunu da ayarlıyorum. Uygun bir borcamın altını ıslatıyorum ve patatesi buna döküp üzerini düzlüyorum.

Sarımsakları rendeleyip yoğurtla ve çok az tuzla karıştırıyorum ve patateslerin üzerine döküyorum. üzerini streçle kaplayıp buzdolabına koyuyorum.

Patates soğuyunca üzerine yağ yakıp baharat ve nane atıp döküyorum. Az biraz da kıyılmış maydanozla süsleyip servis ediyorum. Afiyet olsun.

2 yorum:

aysenur dedi ki...

Ayayayayayay! Bıraktım diyet falan kalmadı. Aman o da neymiş zaten canım! :D Hehe! :D

humeyra dedi ki...

Diyet miyet kalmıyor Ayşenur gerçekten. Yemek yemek mi güzel zayıf kalmak mı bazen karar veremiyorum. İki arada yaşayıp gidiyoruz işte.

Related Posts with Thumbnails