Bence mantarın en güzel hali bu, tabi bir de kiremitte kaşarlı mantar hali var ki o da ayrı bir mesele :)
Bizim eve mantar girdi mi ilk tercihim budur yapmak için, fırındaki hali, sotelenmiş hali, pizzanın üzerindeki hali, her hali kendince güzel ama ben bunu ayrı bir severim. Sizlerle de paylaşalım da aklına mantarı kızartıp da yemek gelmeyenler denesinler.
Malzemeler:
Sıvıyağ
Yarım kg kültür mantarı (Aslında tırmık mantarı daha bir harika, ama onu bulmak kolay değil)
Tuz
Mantarları yıkıyoruz ve sapları ile şapkasını ayırıyoruz, kolay kızarsınlar diye. Yıkanmış mantarı çok bekletmicez (Yoksa kararır). Tencereyi ve yağı kızdırıp yıkanmış mantarları içine atıveriyoruz. Mantar önce bir coşuyor, tencereye suyunu salıyor, sonra o suyu geri çekiyor. Suyunu geri çekmeye başladığı zaman da üzerine tuz serpiyoruz. Şöyle bir karıştırıp diğer tarafının da kızarmasını sağlayıp tabağa alıveriyoruz. Bayıla bayıla yiyoruz. Hem de rejimde... Mantarı bile kızartarak rejim mi yapılır dememek lazım, kalori hesabı yapıyorum :)
2 yorum:
hümeyracım ellerine sağlık çok severim mantarı
Kızartıp yemek aklına gelmemişlerdenim :) deneyeyim bu aradaaa beni bir unuttun sanki:(
Yorum Gönder