27 Nisan 2011 Çarşamba

20 Kuruş

Ufacık şeylerin ne büyük anlamlar taşıyabileceğine dair bir hikaye... Allah haramın azından da çoğundan da korusun herkesi.
Londra'daki camiiye yeni bir imam gönderilmiş. Adam şehire gitmek için hep aynı otobüse biniyor ve çoğu zaman aynı şoföre rastlıyormuş.
Birgün, bilet alırken şoför yanlışlıkla 20 kuruş fazla vermiş. Imam yanlışlığı oturunca, parasını sayınca fark etmiş. Kendi kendine düşünüyormuş "20 kuruşu geri versem mi şoföre?"...Ama içinden bir ses diyormuş ki "Çok gülünç bir sayı ve şoförün umrunda değil. Otobüs şirketi çok para kazanıyor zaten... Sadece 20 kuruş onlara bişey yapmaz." İneceği durağa gelince, imam kalkmış ve fikrini değiştirmiş, inmeden önce şoförün yanına gitmiş, 20 kuruşu geri vermiş ve demiş ki: "Paranın üstünü fazla verdiniz." Şoför gülümsemiş ve demiş ki: "Siz camiinin yeni imamısınız değil mi? Aslında uzun zamandır sizi ziyaret etmek istiyordum caminizde, İslam'ı öğrenmek için ve bilerek size fazla para verdim nasıl tepki vereceğinizi görmek istedim."
İnerken imam artık bacaklarını hissetmiyormuş, yere yığılacakmış, bir direğe tutunmuş ve kendine gelmeye çalışmış, gözlerinden yaşlar dökülerek gökyüzüne bakmış ve demiş ki: "Allah'ım az daha İslam'ı 20 kuruşa satıyordum!..."

5 yorum:

kalpkurabiye dedi ki...

bu anektodu bir kitapta okumuştum tebessümle..
aynı tebessüm yine yüzümde :)

Limon çiçekleri dedi ki...

Çok etkilendim,harika bir paylaşım,gönlünüze sağlık.

gelibolu17 dedi ki...

canım seni mimledim,haber vereyim dedim,sevgiler,selamlar :)

Adsız dedi ki...

Selamun aleykum,
size alakasiz bir soru sorucam ama: bende bir blog actim. acemi oldugum icin tasarimini pek beceremiyorum. blog basliginin etrafindaki (ince) cerceveyi nasil yaptiniz? cevap yazarsaniz memnun olurum

nesrin dedi ki...

Cok tatli bir hikayeymis. Sahi sen nerelerdesin, bebegin dogmustur insallah, sagliklidir. Umuyorum hepiniz iyisinizdir. Sevgiler...

Related Posts with Thumbnails