Malzemeler:
1 Demet pazı
3 Yemek kaşığı sıvıyağ
2 Diş sarımsak
1 Su bardağı yoğurt
Tuz
Pulbiber
Yapılışı:
Tencereye 1 litre kadar su koyup üzerine 1 yemek kaşığı sıvıyağ ve biraz tuz atıyoruz. Su kaynayınca içine yıkayıp büyük büyük doğradığımız pazıyı atıp haşlıyoruz ve pazıyı süzüp bir tabağa alıyoruz.Sarımsakları soyup doğrayıp yoğurtla karıştırıyoruz, yoğurda da biraz tuz ekliyoruz ve bunu pazının üzerine döküyoruz. Kalan yağı, içine 2 silme kaşık pulbiber ekleyip bir cezvede yakıyoruz ve yoğurdun üzerine döküyoruz. Afiyet olsun.
2 yorum:
Bu goruntuye hastayim!!! Hele o yagi yakarken ki koku yok mu! Yum!
Babam da çok seviyor. Bittiği zaman devamı var mı diye bakakaldılar:)
Yorum Gönder