26 Ekim 2009 Pazartesi

Yoğurtlu Pazı


Çok basit ama lezzetli bir sebze yemeği.

Malzemeler:
1 Demet pazı
3 Yemek kaşığı sıvıyağ
2 Diş sarımsak
1 Su bardağı yoğurt
Tuz
Pulbiber

Yapılışı:
Tencereye 1 litre kadar su koyup üzerine 1 yemek kaşığı sıvıyağ ve biraz tuz atıyoruz. Su kaynayınca içine yıkayıp büyük büyük doğradığımız pazıyı atıp haşlıyoruz ve pazıyı süzüp bir tabağa alıyoruz.
Sarımsakları soyup doğrayıp yoğurtla karıştırıyoruz, yoğurda da biraz tuz ekliyoruz ve bunu pazının üzerine döküyoruz. Kalan yağı, içine 2 silme kaşık pulbiber ekleyip bir cezvede yakıyoruz ve yoğurdun üzerine döküyoruz. Afiyet olsun.

2 yorum:

aysenur dedi ki...

Bu goruntuye hastayim!!! Hele o yagi yakarken ki koku yok mu! Yum!

humeyra dedi ki...

Babam da çok seviyor. Bittiği zaman devamı var mı diye bakakaldılar:)

Related Posts with Thumbnails