9 Aralık 2009 Çarşamba

Dereotlu Kabak Yemeği


Malzemeler:
Yarım çay bardağı zeytinyağı (Bu defa evde zeytinyağı olmadığı için ayçiçek yağı ile yaptım)
1 Soğan
Yarım çay bardağı pirinç
4 Kabak
Tuz
Çok az pulbiber
1 Tepeleme tatlı kaşığı salça (Biber salçası daha çok yakışıyor.)
Dereotu (Ben 1/3 demet kullanıyorum)
İhtiyaç olursa çok az su (1 ya da en fazla 1,5 çay bardağı)
Yanına ya da üzerine arzuya göre yoğurt

Kabağı tamamen kendi suyunda pişirdiğim için lezzeti çok güzel oluyor. İlk iş soğanları incecik doğrayın. Tencereye yağı alın ve soğanları kısık ateşte bu yağda pembeleşene kadar pişirin. Soğan pişerken yarım çay bardağı pirinci yıkayıp kenara koyun. Kabakları küp küp doğrayın. Çok küçük küpler olmasın tabi. Kabak çabuk dağılan ve ufalıveren birşey. Yemekte kaybolup gitmelerini istemeyiz, di mi?Soğanlar pişmişse içine pirinci ve kabakları atıp şöyle bir karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz. Ağır ağır kendi suyuyla pişiyor. Dikkat etmek gereken fazla karıştırmamak. Yoksa kabaklar püre olur. Kabaklar pişme yoluna girince tuz, salça ve pulbiberi ekliyoruz. İhtiyaç olursa yani kabak suyunu çok çekmişse ve hala pişmemişse azar azar su ilave ederek pişirin. Ocaktan alırken de dereotunu katıp karıştırın. Yoğurtla yemesi çok keyifli oluyor. Afiyet olsun.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

kayınpeder her geldiğinde sebzeli ne yapabilirim diyordum etli şeyler yemiyor hasta olduğu için bu çok ii bi alternatif oldu..

aysenur dedi ki...

Bizim ocak yuzunden yemegi yaktim. Tenceresini degistirdim, bir daha yandi. Sinirliyim. Kisik ates kavrami yok bizim ocakta.

Related Posts with Thumbnails