Malzemeler:
4 Yufka
1 Kase kadar sıvıyağ
İçi:
2 Soğan
Sıvıyağ
2 Su bardağı kadar kıyma
2 Yaşil biber
Çay kaşığının ucu ile kimyon
Pulbiber
Karabiber
1 Tatlı kaşığı acı biber salçası
Tuz
Üzeri için:
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 Yumurta sarısı
Bu böreği lise arkadaşlarım geldikleri zaman yapmıştım. Ancak yazma fırsatı bulabildim. Böreğin önce içini hazırlıyoruz. 1-2 kaşık kadar sıvıyağa ince doğranmış soğanı, biberi ve kıymayı koyuyoruz. Baharatını atıyoruz, pişiyor. Sonuna doğru salçasını da atıp ocaktan alıyoruz. Yufkaları yarıdan kesiyoruz. Bütün sarınca börek çok kalın oluyor. 1 kase kadar sıvıyağı, yufkaları sarmadan önce yağlamak için kullanıyoruz. Her yufkayı sarmadan önce biraz yağı üzerine sürüyoruz. Sonra iç malzemeden koyup yufkanın baş kısmına yayıyoruz ve yufkayı sarıyoruz. Tepsiye doluyoruz. Üzerine de yarım çay bardağı sıvıyağ ve 1 yumurta sarısını çırpıp sürüyoruz. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcakken yiyoruz.
Daha önce bir kıymalı börek tarifi daha vermiştim. İkisi arasındaki fark, bu böreğin yufkalarını sıvıyağla cilalıyoruz ki çıtır olmasını sağlıyor. Diğer böreğin yufkalarını yoğurtlu karışımla cilalamıştık ki daha yumuşak olsun. Hangi türlüsünü seviyorsanız onu yaparsınız artık. Seçim size kalmış. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder