Son derece pratik bir makarna. Tencerede suyu haşlayın. kaynarken içine tuz ve biraz sıvıyağ döküp makarnaları atın. Makarnalar şişip yumuşayana kadar pişirin, sonra suyunu süzün. Makarnaların üzerinden soğuk su geçirin. Ayrı bir kapta 3 kase yoğurda 1 kase kadar mayonez ekleyin. İçine biraz tuz serpip yarım ya da 1 limon sıkın, arzunuza göre. İçine dereotunu ve turşuyu kıyıp ilave edin ve çırpın. Sonra makarna ile karıştırın. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1,5 Paket makarna
Tuz
Haşlarken suyuna katmak için sıvıyağ
4,5 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı mayonez
(Yoğurt ve mayonezi aceleden tam olarak ölçemedim, yoğurt 3 kase ise mayonez 1 kase kadar olmalı, yani fazla mayonez salatayı boğuyor bence, bu ölçüye göre çoğaltmakta fayda var, yaklaşık olarak benim kullandığım ölçü 4,5 yoğurda 1,5 mayonezdi)
1 Limon
1 demet dereotu
1 Kavanoz Kornişon turşu (Minik salatalık turşusu)
1 yorum:
bunu eklediğin için sağol:D
Yorum Gönder